Analyse Budgetten blijven verkleinen

Truyens Himke
| 0 reacties
Budgetten blijven verkleinen
Foto: © SC

In Finland gaat het tussenseizoen rustig zijn gangetje, buiten het feit dat sommige van de Veikkausliiga clubs zich financieel in een moeilijk parket bevinden.
 
Het tussenseizoen in Finland is bijna halfweg, tijd om eens een tussentijdse balans op te maken van de transfers en de budgetten.
Reeds verscheidene ploegen lieten weten te snoeien in de budgetten van 2005. De concurrentie om sponsors te vinden wordt steeds zwaarder en zwaarder.
 
De meeste transfers in de Veikkausliiga zijn dan ook spelers die einde contract van club konden wisselen.
De opvallendste naam hier is de Braziliaan Adriano, die AC Allianssi inwisselt voor MyPa-47. Maar MyPa heeft niet stil gezeten en wou offensief meer kracht, daarvoor is het bij eersteklasser PP-47 Mikko Mäkelä gaan weghalen. Samen met (MyPa) topscorer Saku Puhakainen zouden ze meer dan genoeg aanvallende kracht in huis moeten hebben.
 
AC Allianssi heeft opzijn beurt geïnvesteerd een verdediger en een middenvelder. Voor de verdediging komt Mathias Lindstörm van Inter Milan over en het middenveld wordt versterkt door Juska Savolainen van het net gedegradeerde FC Hämeenlinna.
Kersvers kampioen FC Haka heeft zijn middenveld uitgebreid met de 21-jarige Kello Eerola van FC Lathi.
En Rovaniemi PS heeft de vroegere keeper van HJK Helsinki, Jani Viander aan de haak kunnen slaan, nadat de goalie enkele jaren door Europa heeft gereisd. Hij speelde ondermeer in Denemarken, Engeland, Israel en Cyprus.
 
Van de nieuwkomers in de Veikkausliiga, KuPS en Mariehamn, is niet al te veel geweten. Mariehamn heeft de vroegere international Mika Niskala terug naar Finland gehaald na een verblijf kort bij Inter Milan.
Maar bij beide nieuwkomers zijn er meer uitgaande spelers te noteren dan binnenkomende.
 
Lathi aanvaller en international bij de –21 jarige, Njazi Kuqi, zal de rangen van Birmingham vervoegen in januari. Hij volgt daarmee zijn broer, Shefki Kuqi die eerder de wissel maakte naar Ipswich Town.
Toni Koskela laat ook Finland achter om zijn geluk bij Cardiff City te gaan zoeken. Terwijl HJK verdediger Santala naar Schotland gaat om zich bij de Rangers aan te sluiten.
En als laatste verliet ook Jari Litmanen FC Lathi om weer naar Nederland te gaan.
 
Alle ploegen sluiten voor enkele weken de club zodat er kan genoten worden van de Kerstperiode. De trainingen zullen hervat worden begin januari.
De Liga beker, vorig seizoen opnieuw geïntroduceerd, gaat dit jaar eind februari van start, de 14  ploegen uit de Veikkausliiga en eersteklassers FC Hämeenlinna en FC Honka zullen deelnemen aan het toernooi.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties