Jong Club Brugge wint Supercup

Anthony Van der Planken

Club Brugge haalde voor de derde keer op rij de Supercup binnen. De competitieleider klopte met een hoop jongeren Anderlecht in eigen stadion.

Trond Sollied pakte bij de aanvang meteen uit met een aardige verrassing. De Noor zette Cornelis, Hermans, Blondel en Roelandts neer op het middenveld. Bij Anderlecht waren er minder verrassingen. Hugo Broos pakte immers uit met zijn sterkst mogelijke elftal, de blessures van Aruna en Wilhelmsson meegerekend.

Anderlecht zette Club Brugge in de beginfase meteen tegen eigen doel, maar lang duurde dat niet. Na vijf minuten kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, wat meteen in een treffer resulteerde. Na balverlies van Kompany kwam de bal bij Hermans, die perfect afrondde. De middenvelder speelde slechts zijn derde wedstrijd voor het A-team, maar prikte er wel meteen eentje tegen de netten.

Vijf minuten later was Club Brugge erg dicht bij de 0-2, maar
Van Steenberghe wist knap redding te brengen op een kopbal van Rune Lange. De wedstrijd evolueerde meer en meer naar een aangenaam kijkstuk, met wisselende kansen. Tien minuten voor rust had Legear moeten scoren, maar de Brusselaar schoot vanuit een perfecte positie hoog over. Wat later belandde Lovré's inzet net naast het doel van Stijn Stijnen. Ondertussen had Victor al een goede kopkans gekregen, maar ook de Braziliaan wist niet te scoren.

Ook na de rust bleef de partij in evenwicht. Club Brugge controleerde, Anderlecht vond amper gaatjes. 25 minuten voor het einde had
Verheyen de wedstrijd moeten beslissen. De Brugse aanvaller kwam alleen voor doelman Van Steenberghe, maar hij plaatste de bal naast het doel. Uiteindelijk kwam die 0-2 dan toch. Nadat een vrije trap van Blondel al nipt was overgegaan, wist Rune Lange te scoren. De Noor duwde een voorzet van Blondel tegen de netten. Iachtchouk kreeg in de slotfase nog een kans om er 1-2 van te maken, maar de Oekraïner vond Stijnen op zijn weg.

Club wint zo haar derde Supercup op rij, meteen haar twaalfde in totaal. Na de pijnlijke competitienederlaag twee weken terug en de verdiende Europese uitschakeli
ng kunnen de Bruggelingen weer wat geruster slapen.