Spelers verlaten Porto

Spelers verlaten Porto
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Carlos Alberto heeft Portugal verlaten en gaat terug naar zijn vaderland waar hij voor Corinthians gaat spelen. Een andere Braziliaan, Derleï, staat op het punt om een contract te tekenen bij Dinamo Moskou.

De 20-jarige Carlos Alberto kwam in januari van vorig jaar in Porto aan en liet zich in Europa opmerken door zijn verfijnde dribbelbewegingen. Hij was tevens één van de goalscorers in de gewonnen Champions League-finale tegen AS Monaco. Dit seizoen lag hij echter meer overhoop met de nieuwe coach Victor Fernandez waarop hij besloot de club te verlaten.

De aanvaller verhuist voor een bedrag van 3 miljoen euro naar Corinthians. Deze Braziliaanse ploeg heeft steile ambities nadat het onlangs werd overgenomen door MSI met als geldschieter Kia Joorabchian. Eerder haalde de club al Carlos Tevez van de Boca Juniors binnen.

Een andere Braziliaanse aanvaller van Porto, Derleï, wil zijn geluk gaan beproeven in Rusland. De 29-jarige spits zal eerstdaags een contract tekenen bij Dinamo Moskou dat 7 miljoen euro veil voor hem heeft. Zo blijft de leegloop na de successen bij Porto voortlopen. Zo lijken ook Maciel, Hugo Almeida, Raul Meireles en Areias de club te verlaten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties