Sporting wint topper

Sporting Lissabon heeft in de topper stadsgenoot en aartsrivaal Benfica Lissabon verslagen met 2-1. Grote man bij Sporting was Liedson.

In een bitsige wedstrijd met veel overtredingen begon Sporting het best. Het werd halverwege de eerste helft daarvoor beloond met een goal van Liedson. Benfica regaeerde onmiddelijk en nog geen 4 minuten daarna scoorde Nuno Gomes de gelijkmaker. In de 37ste minuut kreeg Rui Jorge van de thuisploeg een rood karton onder de neus. Sporting moest dan nog meer dan een uur met 10 man verder.

Benfica kon echter niet profiteren van de man-meer-situatie. En na 20 minuten in de tweede helft was zelfs de numerieke meerderheid weg als ook Alcides vroegtijdig na de kleedkamers werd gestuurd. Nog geen minuut daarna wist Liedson zijn tweede van de avond te scoren om zo Sporting op een 2-1 voorsprong te brengen. Het werd uiteindelijk ook de eindstand.

In het klassement springt Sporting over Boavista (die 2 uur daarvoor Vitoria Guimaraes met 2-1 hadden verslagen) en FC Porto naar de leiding. Porto, die nu op twee punten volgen, kan de leiding terug overnemen als het vanavond thuis Rio Ave verslaagt. Benfica volgt nu als vierde op 3 punten van hun stadsgenoot.