Update: Belgische steunacties voor Tsunami 12-12

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Update: Belgische steunacties voor Tsunami 12-12
Foto: © SC

In de hele wereld worden er duizenden acties op touw gezet om de slachtoffers van de tsunami in Zuid-Oost Azië te helpen.  Ook de Belgische voetbalclubs tonen hun hart en zamelen geld in voor dit goed doel.  Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende acties.

Anderlecht: 

- Voor de oefenwedstrijd van woensdag 12/01 plaatste de club 25 urnes rond het stadion.  In deze urnes konden de supporters hun giften doen voor de actie.  Herman van Holsbeeck.  De actie leverde 8.518,62 euro op.

- Het shirt van Glen de Boeck wordt door JIM TV en TMF geveild.  De veiling is dinsdag gestart en kan op de websites van JIM (www.jim.be) en TMF (www.tmf.be).  Vrijdag is de veiling live op TV te volgen van 17.00 tot 20.30.

Beveren

- Net zoals het shirt van Glen de Boeck wordt het truitje van Marco Né geveild door JIM TV en TMF.

Club Brugge & AA Gent

- Naar aanleiding van de natuurramp in Azië hebben de hoofdsponsors van Club Brugge KV (Dexia Bank) en KAA Gent (VDK Spaarbank) gezamenlijk beslist om de shirtreclame ter gelegenheid van de competitietopper KAA Gent - Club Brugge KV van zondag 23 januari 2005 (13.00 uur) af te staan ten gunste van de actie TSUNAMI 12-12. Beide teams zullen de wedstrijd betwisten in shirts met het logo TSUNAMI 12-12.

De unieke en originele voetbalshirts van alle Club Brugge en AA Gent-spelers worden via hun websites per opbod geveild onder de supporters. Voor elke speler worden twee shirts geveild (één voor elke speelhelft). 

Germinal Beerschot:

-
Germinal Beerschot heeft op zijn verschillende complexen collectebussen geplaatst.  Het gaat om de jeugdcomplexen Rozemaai & Wilrijkse pleinen.  Daarnaast zijn ze ook in de Ticketcorner en Fanshop geplaatst.  Tijdens de wedstrijd van 15 januari tegen AA Gent zullen de bestuurders, spelers en medewerkers nogmaals rondgaan om geld in te zamelen.

- Naast de collectes van de club wordt ook het shirt van Carl Hoefkens geveild door de jongerenzenders.

- Deze week heeft Germinal Beerschot al een strafschoptornooi georganiseerd. Voor 5 euro kon iedereen Thomas Verbist testen.  De actie leverde 375 euro op, maar wordt door de supportersclubs waarschijnlijk verhoogd tot 1000 euro.

Lierse:

- Ook het shirt van Marius Mitu zal per opbod verkocht worden.

Sporting Lokeren:

- Net als Glen de Boeck, Marius Mitu en anderen zal ook Marc Hendrickx zijn shirt afstaan voor het goede doel.

Racing Genk:

- Ook hier gaat er een shirt de deur uit, dat van Kevin van den Bergh

- Racing Genk steunt ook de actie van Coco International EU uit Zonhoven.  Zij verkopen cocosbriketten.  Meer info op www.kokostuin.be

Sint-Truiden:

- In het Clubhouse is er een collectebus geplaatst.

- Marc Wilmots en Benjamin de Ceulaer gaven een shirt weg voor de veiling via JIM en TMF.  Het shirt van Wilmots is een Rode-Duivels shirt van het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Royal Antwerp Football Club:

- Via hun forum wordt door de Antwerp-supporters geld verzameld.  DIt bedrag zal vrijdag 14/01 op de rekening gestort worden.

_ De supporters van Antwerp veilden via hun forum een voetbal gesigneerd door enkele oud-Antwerpspelers.  De veiling bracht 35 euro op.

Verbroedering Geel:

- Tijdens de wedstrijd Geel - Dessel werd er een geldinzameling gehouden.  De inzameling leverde 1051 euro op.  De leden van het Rode Kruis Geel-Olen gaven hun volledige vergoeding ook af aan de actie.

KV Mechelen:

- De supporters hielden voor de wedstrijd tegen KRC Waregem een inzamelactie.  Dit bracht 3708 euro op.  De club zelf verhoogt dit bedrag naar 5000 euro.

ZVC Borgerhout & Forcom Antwerpen 2000:

- Beide zaalvoetbalclubs spelen op woensdag 19 januari om 21.30 een benefietwedstrijd voor deze actie.  De wedstrijd wordt gespeeld in het sportcomplex Het Rooi in Berchem. De tickets kosten 6 euro. De volledige opbrengst wordt overgemaakt op het rekeningnummer van Tsunami 12-12.


Deze lijst wordt dagelijks opgevolgd en aangepast. Indien u weet heeft van andere acties van de voetbalclubs mag u dit laten weten via redactie@voetbalkrant.com .
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties