Nieuws uit het kamp van de leider

Nieuws uit het kamp van de leider
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Er viel gisteren heel wat nieuws te rapen uit het kamp van Club Brugge. Hier volgt een overzicht:

Marek Spilar moet weeral eens geblesseerd afhaken. Zijn huidige blessure is nog altijd het gevolg van een botsing tijdens het Uefa-Cuptreffen tegen Zaragoza. De Slovaak heeft toen een barstje in zijn heup opgelopen waar er zich nu een vochtophoping plaatsvindt. De verdediger moet nu drie weken platte rust in acht nemen en zal pas eind februari terug bij de groep aansluiten.

Ook die andere blessuregevoelige speler, Sergeï Serebrennikov, ligt terug in de lappenmand. De Oekraïniër heeft zowel last van zijn adductoren als van zijn buikspieren. In het beste geval is de middenvelder slechts 10 dagen out, maar als er zich een operatie aan de buikspieren opdringt, zal hij twee maanden buiten strijd zijn.

Met de Canadees Michaël Klukowski gaat het dan weer de goede kant op. De links-back kwam bij Club toe met een dijblessure en kon daardoor op het oefenkamp in Benahavis zijn kunnen nog niet tonen. Gisteren maakte hij dan wel zijn debuut in het shirt van blauw-zwart in de met 2-0 gewonnen reservewesdtrijd tegen AA Gent. Kluwkoski speelde de gehele 90 minuten en leverde een paar goede voorzetten af.

Met Victor gaat het weer de verkeerde kant op. Na een goede indruk gelaten te heben op het oefenkamp in Spanje, speelde hij weer een zwakke partij in het Beker-treffen tegen Olympic Charleroi. Zijn vervanger in die match, de 19-jarige Jeanvion Yulu-Matondo, zal voor de mtach tegen AA Gent zijn plaats op de bank innemen. Voor de rest zal Club starten met de elf die in de basis stonden in de wedstrijd tegen Beveren.

Lange en Club zijn terug wat dichter bijeengekomen wat betreft de contractverlenging van de Noor. Het grote discussiepunt lag hem in het duur van het contract. Club wou hem slechts een contract voor één jaar aanbieden, terwijl de aanvaller een contract voor twee jaar wenst. Zijn manager, Didier Frenay, legde gisteren twee voorstellen op tafel; één voor één jaar en één voor twee jaar. Waarschijnlijk zal het compromis het voorstel voor twee jaar worden, maar met lagere looneisen dan diegene voor één jaar.

Sebastian Hermans zal waarschijnlijk het seizoen bij Club Brugge uitdoen. Na zijn opgemerkte prestatie in de Super Cup tegen Anderlecht wachtte Sebbe op concrete voorstellen om het seizoen op huurbasis elders uit te doen. Zijn manager raadde hem echter aan op toch bij Club te blijven. Voor volgend seizoen zouden er wel al enkele interessante voorstellen op tafel liggen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties