Antwerp laat het weer afweten

Steurbaut Kersten

In de tweede klasse is Antwerp aan een mindere periode bezig. Na een nederlaag vorige week op het veld van Dessel moest de Great Old vandaag in eigen huis de duimen leggen voor Ronse. Zulte-Waregem krijgt morgen de kans om de kloof met stamnummer 1 te vergroten tot 4 punten.

Antwerp begon nochtans goed aan de partij tegen de West-Vlamingen, maar de ploeg van Jerko Tipuric creëerde veel te weinig kansen. Ondanks de blijvende druk kwam de laatste bal nooit goed aan. In het laatste kwartier voor de koffie kwamen de bezoekers meer en meer in de wedstrijd al resulteerde dat ook niet in noemenswaardige kansen.

Na de kampwisseling gaat Antwerp weer het best uit de startblokken, maar rood-wit blijft onmondig voor het doel van Paul. De betere kansen komen er zelfs voor Ronse. Gelukkig voor de sinjoren staat Govaerts zijn doelman Feys bij en haalt hij een bal van de lijn. Cissé krijgt een kwartier voor tijd rood na een zware ingreep op Sbai. Toch krijgt Di Gregorio nog een uitstekende kans om de punten thuis te houden, maar zijn bal gaat net over. Ronse gaat over tot een slotoffensief dat 9 minuten voor tijd beloond werd met een doelpunt van El Khanchaf. Evens, de laatste minuten in de spits, kreeg nog 2 kansen maar Paul hield de netten van de bezoekers schoon.

Door deze overwinning komt Ronse op gelijke hoogte van Antwerp te staan. Een puntje minder tellen de Kempenaren uit Geel. De ploeg van Peter Maes won met 2-0 van Kortrijk. Peeters zorgde in de eerste helft voor het eerste doelpunt.  Na de pauze verdubbelde Glouftsis de score. Waasland en Eendracht Aalst hielden de bordjes gelijk. Meeusen bracht de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong, maar Masina schonk de Ajuinen in de tweede helft nog een belangrijk punt in de strijd om de degradatie. Tot slot kon Tubeke de drie punten meegraaien in Maasmechelen. Buelinckx en Sbaa brachten de bezoekers 2-0 voor. Pelic milderde nog tot 1-2.