Analyse Chelsea onstopbaar, L'pool in malaise?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Chelsea onstopbaar, L'pool in malaise?
Foto: © SC

Premier League speeldag 24

Het blijft er goed uitzien voor Chelsea. De autoritaire competitieleider in de Premier League won vlot met 3-0 van Portsmouth. Ook achtervolgers Arsenal en Manchester United konden drie punten binnenrijven, maar volgen op tien en elf punten achterstand. De Gunners waren indrukwekkend tegen Newcastle, maar konde toch slechts met 1-0 winnen. Man Utd won 3-1 van Aston Villa. Er vielen trouwens zeven gele kaarten te noteren in dat duel. 

Voor de ploegen aan de Mersey ziet het leven er minder rooskleurig uit. Everton verloor op eigen veld met 0-1 van Charlton. Kunnen de Toffees het vertrek van Thomas Gravesen (naar Real Madrid) opvangen? Gelukkig voor Everton verloren ook hun rode buren hun partij. Liverpool FC ging met 2-0 roemloos onderuit op het veld van het bescheiden Southampton. Na de bekerkater tegen Burnley de tweede opdoffer deze week voor de Mighty Reds.

In de strijd voor de vierde plaats telt Everton nu zeven punten voorsprong op Liverpool, Middlesbrough en Charlton. Boro speelde in een spektakelstuk 4-4 gelijk in Norwich. Tottenham kreeg klop (3-0) van Crystal Palace en ziet zo Europees voetbal wegglippen. Ook voor Manchester City viel er niets te rapen tegen een degradatiekandidaat. West Brom versloeg City met 2-0. 

Onderaan haalde dus iedereen punten. West Bromwich blijft wel laatste met 16 punten. Norwich verzamelde één punt meer. Southampton komt twee punten voor WBA. Met 21 punten staat Crystal Palace (voorlopig) op de laatste veilige plaats. Blackburn heeft een voorsprong van zeven eenheden op de derdelaatste. Op Ewood Park ontvangen ze maandag Bolton.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties