Analyse Tristan, Tristan, Triestig ….

Wim Pauwels
| 0 reacties
Tristan, Tristan, Triestig ….
Foto: © SC

Tristan, Tristan, Triestig ….
 
Analyse Jupiler League.
 
Hugo Broos heeft slaapproblemen.  De trainer van Anderlecht ziet zijn dromen niet langer in paars en wit, maar eerder bont en blauw.  Een verschrikkelijke week was het voor de brave man.  Gewipt in de beker, drie punten kwijt tegen La Louvière en gisteren punten te grabbel door een flaterende en half depressieve Tristan Peersman.  Dolle winterpret in het Astridpark is alvast verzekerd.
 
Een mens is dezer dagen liever geen trainer in de Jupiler League.  Broos werd na het troosteloos gelijkspel van Anderlecht in Sint-Truiden naar huis geroepen.  Op Mambour waren de supporters van de Rouches al niet veel vriendelijker voor Dominique D’onofrio.  Standard kon niet winnen in Charleroi.  De heersende onvrede ging over in een klaagzang aan het adres van de trainer.
 
Club Brugge dendert intussen voort als lachende derde.  Niet met hoogstand en technisch onevenaarbaar voetbal, maar dankzij een dodelijke efficiëntie en vooral, met dank aan Rune Lange.  Hopelijk beseft Marc Degryse dat de rijzige Noor van kapitaal belang is voor titelkandidaat nummer 1.  In Gent zouden ze in ieder geval heel blij zijn met deze langzaam uitstervende diersoort: een scorende spits.
 
Genk boert ondertussen rustig voort in de Jupiler League.  Tegen Moeskroen was het weeral  onze favoriete Limburgse Nederlander die reddende Engelaar speelde.  Al verdienden de Henegouwers veel meer dan de schaamrode nul.  Net als Brussels trouwens dat met dezelfde score onderuit ging tegen Lokeren.  En ook hier weer een reddende engel: Aristide Bancé maakt zich stilaan onsterfelijk op Daknam.
 
Oostende schiet wellicht niets op met het puntje tegen Germinal Beerschot, maar verdiend was het wel.  De kustjongens vochten met de moed der wanhoop.  Scoren lukte niet.  Misschien kunnen ze in de leer gaan bij Bergen, dat met Datti wel een scorende spits in huis heeft.  Beveren lijkt nu al uitgeblust, rijp voor de onderste gelederen van de Jupiler League.
 
Cercle hield La Louvière in bedwang en Lierse won simpel tegen Westerlo.  Opnieuw was de trainer die de boter had gegeten.  Conclusie van de speeldag : liever toch geen trainer worden in eerste klasse, want je krijgt de schuld voor alles wat misloopt.  Daarbij, als keeper kun je nog altijd je eigen vervanging vragen tijdens de rust...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties