KBHZ wint Limburgse derby

bernie de vuyst

Beringen Heusden-Zolder heeft thuis Patro Maasmechelen verslagen in de beladen Limburgse derby. Meteen het eerste succesje voor nieuwbakken KBHZ-trainer Fuat Capa die nota bene twee weken geleden nog aan de slag was bij Patro.

De thuisploeg begon furieus. Wins moest al vroeg een kanonskogel van Mbonabucya uit zijn doel ranselen. Na 8 minuten was het wel raak via Oostvogels (1-0). De West-Limburgers domineerden de wedstrijd en kregen nog enkele kansjes, de grootste was voor Biga. Vlak voor rust was dan weer de 1-1 nabij, maar Doumen hield zijn ploeg recht.

De eerste mogelijkheid na de koffie was een vrijtrap van Pelic die Doumen kon pareren. KBHZ nam daarna de wedstrijd weer in handen. Een tweede doelpunt kwam niet uit de lucht vallen toen Mbonabucya een corner in doel verlengde (2-0). Een klein kwartier voor affluiten maakte Oyen er zelfs 3-0 van terwijl een buffelstoot van Arts eerder op de lat uiteenspatte.

Patro kon geen vuist meer maken alhoewel ze nog bijna voor de eerreder konden tekenen. Een verdiende zege voor de West-Limburgers tegen de Oost-Limburgers. De hand van Capa was duidelijk merkbaar terwijl Trost nog wat moet sleutelen aan zijn elftal.