Kampioen start teleurstellend in Argentinië

Kampioen start teleurstellend in Argentinië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Uittredend landskampioen Newell's Old Boys startte teleurstellend in de pas op gang gefloten competitie in Argentinië. Het kwam niet tot scoren op het veld van Vélez Sarsfield in haar duel op de eerste speeldag van de Clausura.

Het bikkelharde duel werd uitgevochten op het middenveld en na twintig minuten kreeg thuisclub Vélez Sarsfield een uitgelezen kans om de score te openen toen Bianchi foutief gestopt werd in het strafschopgebied, maar de penalty getrapt door Rolando Zárate (ex-Real Madrid) werd gestopt door de Paraguyaanse doelman van Newell's Old Boys, Justo Villar. 

Ook in de tweede helft was het Vélez Sarsfield dat de beste kansen kreeg. Het werd daarbij geholpen door de knoeiende verdediging van de bezoekers, maar scoren lukte niet voor Zárate en Fabricio Fuentes. Doelman Villar was de beste man op het veld en behoedde Newell's Old Boys voor een nederlaag. Ariel Ortega, de aanvallende ploegmaat van de doelman, en Juan Esnaider konden zich nooit echt doorzetten tegen de stugge verdedigers van Vélez Sarsfield.

Er is natuurlijk nog niets verloren voor Newell's Old Boys. Het seizoen is pas begonnen.

Een andere wedstrijd, Banfield-Instituto Córdoba, werd bij een 0-0-stand gestaakt toen de lichtinstallatie van het stadion het begaf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties