Analyse SK Tongeren moet definitief lossen

Niels Hendriks
| 0 reacties
SK Tongeren moet definitief lossen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat KVSK United gisteren de drie punten thuis hield waren achtervolgers OHL en Tongeren verplicht dat ook te doen. OHL won zijn partij maar Tongeren geraakte niet verder dan een gelijkspel zodat ze de titel definitief mogen vergeten.

Gisterenavond won KVSK United zuinig maar verdiend met 2-0 van Kelmis. Daardoor hebben de Noord-Limburgers nog steeds niet verloren dit seizoen. OH Leuven kreeg deze namiddag Sprimont over de vloer. De bezoekers kwamen 0-1 voor maar OHL boog de achterstand om in een 2-1 overwinning. Met de zaak Veldwezelt in het achterhoofd behouden de Brabanders nog steeds een kleine kans op de titel maar dan moet het wel rekenen op een serieuze terugval van de autoritaire leiders.

Vandaag stond ook de Limburgse derby in Genk tussen SK Tongeren en KS Kermt-Hasselt geprogrammeerd. Tongeren moest een uur lang met tien verder en het slaagde er net zoals de hoofdstedelingen niet in om te scoren zodat de wedstrijd eindigde zoals ze begon. Vierde in de stand Walhain won met 1-3 van Diegem Sport en zet zo hun eindrondeambities kracht bij. Tongeren voelt zo de hete adem van Walhain in hun nek en moet zich dringend gaan herpakken of zelfs hun derde plaats komt nog in gedrang.

In de degradatiestrijd deed Bocholt VV voor de tweede week op rij een gouden zaak. De Damburgers versloegen rode lantaarn Francs Borains met 1-0. Gouwgenoot Veldwezelt verloor met 0-2 van de suikerjongens uit Tienen. Ook Seraing slaagde er niet in om te winnen, het behaalde een 1-1 gelijkspel in Namen. Door de zes op zes van Bocholt ziet het er dus naar uit dat Francs Borains, Seraing en Veldwezelt onderelkaar mogen uit maken wie rechtstreeks zakt naar bevordering en wie barrage moet spelen. Ten slotte toonde WS Woluwe zich de meerdere van OC Charleroi, het werd 1-3.

Uitslagen
Ol.Charleroi - WS Woluwe 1-3      
KVSK United - Kelmis 2-0 <lees verslag>
UR Namen - Seraing 1-1      
Veldwezelt - Tienen 0-2      
Tongeren - Kermt-Hasselt 0-0      
OH Leuven - Sprimont 2-1 <lees verslag>
Bocholt - Francs Borains 1-0      
Diegem - Walhain 1-3

<bekijk stand> (ook periodeklassementen)
<bekijk statistieken>
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties