Analyse Speeldag 21 onder de loep

bernie de vuyst
Speeldag 21 onder de loep

Zoals zo vaak in deze reeks stond deze speeldag bol van de verrassingen. Daar zorgden niet enkel de twee afgelaste wedstrijden voor.

De felle regen zorden ervoor dat spelen onmogelijk was op de velden van Millen (tegen Maasmechelen) en Aarschot (tegen Leopoldsburg).

De verassing van de week was het zware 5-1 verlies van kopploeg Bree tegen de toch iets mindere god Grimbergen. Een totale offday voor de Limburgers. De Brabanders gingen de rust in met maar liefst 5-0 na doelpunten van Gaudean, Hermans (o.g.), Verhas, Capouet en Ben R' Haiem. Bezoeker Neyens kon in de tweede helft de pijn iets of wat verzachten.

Berkenbos deed een gouden zaak in de degradatiestrijd. De Heusdenaren gingen in Diest winnen dankzij een doelpunt van invaller Bilican tien minuten voor het eindsignaal. De thuisploeg stond toen al lang met zijn tienen na de uitsluiting van Van Hove.

Meerhout hield de punten thuis door Heist met 2-1 te verslaan. Doelpunten kwamen van de debuterende Oris (2x). Laenen prikte tegen.

Leider Spouwen-Mopertingen werpt zich steeds meer op als titelkandidaat. Op eigen terrein werd Kampenhout met 3-0 ingeblikt. Meekers, Putzeis en Braeken waren de schutters van dienst.

De topper tussen Olen en Mol-Wezel eindigde onbeslist (1-1). Voor de fusieploeg trof Celus raak en voor de eerste periodekampioen De Jongh.

In het Brabants treffen deelden Overijse en Vilvoorde de punten (2-2). Voor de druivenploegen stonden Van Brusselen en Geurs aan het kanon, voor Vilvoorde Nteza-Buzzo en K. Hermans.