Helleputte: "Elke dag op de weegschaal"

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Helleputte: "Elke dag op de weegschaal"
Foto: © SC

Ndri Romaric. Aan het begin van het seizoen woog hij nog tien kilo teveel. Romaric verklaarde in de kranten alle frituren in en rond Beveren te kennen en dat zag je op het veld. Geen conditie, overgewicht en volledig uit vorm. We zijn nu zes maanden later en het lijkt er sterk op de Romaric klaar is voor een stap hogerop. Trainer Helleputte licht toe.

Helleputte: "Elke dag moet Romaric op de weegschaal. Als hij is aangedikt, moet hij individueel bijtrainen. Een effectieve manier, zo blijkt. Vroeger ging hij 's nachts inderdaad nogal eens iets eten, maar die slechte gewoonte heeft hij laten varen. Romaric let nu veel meer op wat hij eet. Zoals alle Ivorianen, wil ook Romaric een transfer naar het buitenland versieren. Daarvoor wil hij veel doen. Romaric is serieuzer geworden. Hij leeft meer voor zijn vak. Ik heb de voorbije weken veel op hem ingepraat. Hem erop gewezen dat hij bulkt van het talent, maar zijn levenswijze moest wijzigen om aan de top te geraken. Het vele praten heeft geholpen. Hij oogt niet alleen scherper, hij speelt ook snediger. Als hij zo blijft verder spelen, zien we hem hier volgend jaar niet meer terug. Die jongen heeft alles in zich. Een goede trap, techniek, doorzicht, is sterk en snel. Kortom, alle kwaliteiten om het bij een topclub te maken en dan bedoel ik geen Belgische. Neen, een Franse topper. Dat lijkt mij wel wat voor hem. Hij zou er niet misstaan."

Met zijn tien doelpunten staat hij bovenaan bij de topschutters. Vooral met zijn harde linker is hij een te duchtige vrijetrapspecialist.

Helleputte: "Hij is de beste! Oké, Ceh kan er ook wat van, maar onze Romaric trapt de ballen harder. Op training oefent hij er op, maar die techniek kreeg hij van de natuur mee. Dat is wel vaker zo met linksvoetigen."

2005 begon niet goed met vier nederlagen op rij. De kritiek kwam er dat de Ivorianen niet leefde als een prof. Plots klinkt alles veel positiever.

Helleputte: "De Ivorianen zijn veranderd. Bij conditietrainer Danny Stuer doen ze geregeld aan krachttraining. Velen gaan buiten de werkuren zelfs bijtrainen of aquajoggen. Voor een lucratieve transfer hebben ze tegenwoordig alles over."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties