Spanje naar de halve finale

Rita De Meyer

Door Ralph Kruizinga

Na de Italianen hebben nu ook de Spaanse zaalvoetballers de halve finale van het EK gehaald. In Ostrava won de wereldkampioen met 3-1 van buurman Portugal.
In een sterke openingsfase legde de Spanjaarden de basis voor de overwinning. Na acht minuten spelen was het Rodriguez die na een sublieme één-twee met Orol voor de 1-0 zorgde.
Drie minuten later beslisten de Spanjaarden de wedstrijd. Een snelle aanval over de linkerkant werd afgerond door Daniël die daarmee de 2-0 ruststand op het bord zette.
In de tweede helft ging Portugal fanatiek op zoek naar de aansluiting. Uitblinker aan Portugese kant, Joël, raakte de paal en schoten van Goncalo en André miste het doel op een haar na.
De 2-1 viel toen Portugal haar keeper inwisselde voor een veldspeler. Het was ook die veldspeler die na een goed uitgespeelde aanval eenvoudig voor de 2-1 tekende. Met nog vijf minuten op de klok leek een sensatie nog mogelijk maar in de laatste minuut van de wedstrijd schoot Kike de Spanjaarden naar de 3-1.
Dankzij deze overwinning heeft Spanje, net als Italië de kruisfinales bereikt. De wedstrijd donderdag tussen Spanje en Italië gaat dan ook alleen nog maar om de prestige.