Parma en Stuttgart in evenwicht

Ronny anthonis
| 0 reacties
Parma en Stuttgart in evenwicht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd tussen Parma en Stuttgart in het kader van de Uefa-beker stond onder leiding van Paul Allaerts. Parma en Stuttgart strijden voor een plaats bij de laatste 16 in de Uefa-beker, dit was de heenmatch. Volgende week mag het Duitse Stuttgart het in eigen huis opnemen tegen Parma.

De wedstrijd kwam maar traag op gang. Beide teams speelden afwachtend. Parma, dat in de Serie A op twee na laatste staat, ging in eigen huis verdedigen. De Italianen concentreren zich liever op het behoud in eigen competitie dan op de Uefa-beker, dus speelden ze vanavond met een 'B-team'. 

De Duitsers konden nooit echt doordrukken, maar waren wel het betere team. Cacau leek de score te openen, maar zijn poging werd door een Parma-verdediger van de lijn gekeerd. Parma kon daar zeker in de eerste helft weinig of niets tegenoverstellen. De tweede helft bleek van iets betere kwaliteit als ook Parma aan voetballen begon te denken. De beste kans in de tweede helft was voor Cardone, zijn kopbal werd uitstekend gered door de Duitse doelman. 

Voor Parma mocht dan goudhaantje Gilardino nog opdrijven. De rijzende ster van het Italiaanse voetbal mocht nog 25 minuten meespelen in de hoop de Parmezaanse druk om te zetten in een doelpunt. Een kwartier voor tijd greep ook Stuttgart-coach Sammer in. Hij voerde een dubbele wissel door (Tiffert voor Aliaksandr Hleb en Heldt in de plaats van Szabics) in de hoop het belangrijke uit-doelpunt mee te pikken.

Veel mocht het uiteindelijk niet baten, de stand bleef gelijk en daar zullen vooral de Duitsers niet tevreden mee zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties