Lierse bedot Lier

Lierse bedot Lier
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse heeft het stadsbestuur van Lier bedot. Het eigende zichzelf onrechtmatig 320 407 euro aan tv-rechten toe. Normaal gezien zou het geld door de Liga Beroepsvoetbal op een rekening van het stadsbestuur gestort worden, maar op nadrukkelijke vraag van de voorzitter van Lierse Gaston Vets, werd dit niet gedaan. De redding van het financieel geteisterde Lierse komt hierdoor in het gedrang.

Marleen Vanderpoorten, de burgemeester van Lierse, en het stadsbestuur zijn niet te spreken over het voorval: "Er was in de leningovereenkomst van 20 december 1999 (drie miljoen euro) overeengekomen dat de televisierechten aan de stad Lier doorgestort zouden worden. In 2004 heeft de Liga Beroepsvoetbal inderdaad 150 132 euro gestort en kregen we schriftelijke bevestiging dat de tweede helft van 2004 498 646 euro zou opbrengen."

"Daarop heeft de Liga ons een brief van voorzitter Gaston Vets doorgespeeld waarin hij vraagt om het geld op de rekening van Mercator Verzekeringen voor het pensioenfonds en voor de lonen van de spelers op het rekeningnummer van advocaat Chris De Nijn te storten. Lierse heeft haar spelers dus uitbetaald met geld dat de stad toekomt."

De stad geeft Lierse nu nog tot 21 maart de tijd om het geld terug te betalen. Zolang dat niet gebeurd is, worden de onderhandelingen om de lening van drie miljoen euro voor de bouw van de tribune en de lening van Dexia van één miljoen euro samen te voegen, niet verdergezet. Dit is wel van groot belang voor Lierse om de licentie te behalen. Dexia liet Lier al weten dat de bank geen rechtstreekse lening aan de club toestaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties