Partizan schakelt Dnipro uit in slotfase

Partizan Belgrado heeft zich als eerste ploeg voor de 1/16de finales van de Uefa Cup geplaatst. Een goal in de 87ste minuut van Radovic op het veld van Dnipro Dnipropetrovsk was voldoende voor de kwalficitie.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de eerste helft. Met het 2-2 gelijkspel in het achterhoofd moest Dnipro niet scoren, terwijl Partizan geen tegengoal wou slikken. Er was dan ook veel middenveldspel zonder dat de spitsen in het spel betrokken werden. Het publiek moest zich tevreden stellen met een paar afstandschoten. In de 34ste minuut kwam dan het eerste echte gevaar van de thuisploeg. Kapitein Mykhaylenko haalde uit vanop 20 meter. 2 minuten later stelde diezelfde Mykhaylenko Belgrado-keeper Kralj aan het werk met een vrije trap vanop 35 meter. Partizan had daar nog niks tegenover gesteld en ging het zeer moeilijk krijgen nadat in de 42ste minuut aanvaller Ilic rood kreeg voor een elleboog.

Toch wou Partizan zich niet zomaar gewonnen geven en met een aanvallende ingesteldheid kwamen ze aan de aftrap van de tweede helft. Lang leek het er niet naar uit, maar in de slotfase kreeg Partizan toch loon naar werken. In de 85ste minuut schoot Vukcevic nog op de paal, maar twee minuten later was het dan toch prijs. Invaller Radovic schoot de bal heerlijk met buitenkant rechts binnen. Dnipro kon in die paar minuten niets meer terug doen en zo gaat Partizan Belgrado verder in de Uefa-Cup.