Magpies verslaan Bolton

Newcastle United heeft de Bolton Wanderers met 2-1 verslagen. Met deze overwinning vinden de Magpies de aansluiting met een groep ploegen die in strijd zijn om een Europees ticket.

Beiden ploegen kwamen op het veld om de nul te houden. Hierdoor kregen we weinig kansen te zien, maar wel veel harde duels. Newcastle probeerde twee maal, maar Bolton-goalie Jussi Jaaskeleinen had geen problemen met pogingen van Alan Shearer en Kieron Dyer. De goal van de Magpies in de 35ste minuut viel dan ook uit de lucht. Het was Lee Bowyer die een voorzet van Stephen Carr binnenkopte. Bolton had daar nog niks tegenover gesteld, maar antwoordde wel perfect. Stelios Giannakopoulos maakte nog voor de rust gelijk na voorbereidend werk van Jay-Jay Okocha.

Newcastle wou absoluut de overwinning en ging in de tweede helft dan ook ten aanval. Het kreeg een schitterende gelegenheid om op een voorsprong te komen, maar Laurent Robert krulde zijn vrije trap juist naast de verkeerde kant van de paal. In de 69ste minuut kregen de Magpies dan toch loon naar werken. Jaaskelainen kon nog een schot van Shearer weren, maar was kansloos tegen de rebound van Dyer. Na de goal viel de wedstrijd op zijn gat en viel er niks meer te zien. Newcastle gooide de boel vanachter op slot, terwijl Bolton een off-day beleefde.

Newcastle klimt hiermee naar de elfde plaats op zes punten van de nr. 7, Bolton. Het bovendien nog een match minder gespeeld. Door deze overwinning hebben de Magpies nog kans op Europees voetbal, maar het mag dan niet al te veel punten laten liggen in hun resterende elf wedstrijden.