Middlesbrough 2-2 Charlton

Bart Hermans

De jonge aanvaller Danny Graham hield Middlesbrough op koers voor een Europese plaats door de gelijkmaker te scoren tegen Charlton Athletic in Het Riverside Stadion.
Tiener Graham was de invaller die in de zesentachtigste minuut de gelijkmaker binnenkopte, zes minuten daarvoor het Shaun Barlett The Addicks op voorsprong geschoten. Een afgeweken schot van Matt Holland had de bezoekers op voorsprong gebracht voor de rust. Het eerste half uur waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.  Hermann Hreidarsson kreeg in het begin van de match een open kans op aangeven van Danny Murphy’s maar miste deze onbegrijpelijk.
De tweede helft begint zoals de eerste eindigde, Boro drukt vooruit op zoek naar een gelijkmaker en Charlton loert op de tegenaanval.  Michael Reiziger schoot net over de lat , kort daarvoor had Paul Konchesky zich in baan van het gevaarlijke schot van Doriva geworpen. Hasselbaink schoot een vrije trap van op dertig meter juist naast doel, juist daarvoor had de Nederlander Riggott een schitterende kans aangeboden. Daarna had Riggottng weer een schitterende kans maar zijn kopbal werd over de lat gewerkt door Kiely.
De kansen bleven komen voor Middlesbrough en de gelijkmaker kwam er bijna op een rare manier. Een vrije trap van Downing kwam terecht bij Queudrue , Hreidarsson reageerde maar zijn weggewerkt bal ging richting eigen doel waar Kiely met veel moeite kon redden. De gelijkmaker kwam er dan toch in de vierenzeventigste minuut via Reggott. Een schot van Hasselbaink werd tegengehouden maar Riggott kon de rebound binnen schieten. Er werd tevergeefs gereclameerd voor buitenspel. Maar tien minuten voor tijd  is het raak voor Charton , een voorzet van Hreidarsson en Barlett kan voorbij Nash schieten. Dit was de enigste kans die ze kregen in de tweede helft. Dit noemen ze tegen honderd procent afwerken. Vier minuten voor het einder werd het toch nog 2-2 via Graham. In de toegevoegde tijd werd het bijna nog 2-3Jason Euell zag zijn schot nog gred door Nash, een gelijkspel was de juiste weergave van de wedstrijd.