Analyse Moet OH Leuven definitief lossen?

Niels Hendriks
| 0 reacties
Moet OH Leuven definitief lossen?
Foto: © SC

Door het puntenverlies van OH Leuven en de overwinning van leider KVSK United lijkt de titelstrijd in derde klasse B in een definitieve plooi gevallen te zijn. De Limburgers hebben na 23 speeldagen tien punten voorsprong op de tweede in de stand zodat de titel hen nog moeilijk kan ontglippen.

De inhuldigingswedstrijd van de nieuwe Leuvense tribune tussen OH Leuven en KVK Tienen werd er één in mineur. De derby tussen de Vlaams-Brabantse rivalen eindigde op een 1-1 gelijkspel. Na een teleurstellende eerste helft stond het nog 0-0. Na de koffie kwamen de Tiense bezoekers op voorsprong maar een kwartier voor tijd trapte Simaeys de 1-1 tegen de netten. De autoritaire leider KVSK United won gisteren al vrij makkelijk met 5-1 van UR Namen. De Noord-Limburgers blijven zo ongeslagen en zonder een enorme terugval zal KVSK United volgend seizoen in de tweede klasse aantreden. Voor Namen komt het degradatiespook echter weer opdagen.

Bij SK Tongeren gaat het van kwaad naar erger, het verloor van Kelmis met 1-2. Door deze nieuwe nederlaag halen de mannen van Hans Visser amper 2 op 15. De Eburonen mogen nog van geluk spreken dat hun grootste concurrent voor de derde plaats ook verloor. Dit hebben ze te danken aan hun provinciegenoten van Bocholt VV. De Damburgers versloegen Walhain met overtuigende 3-0 cijfers.

Kermt-Hasselt slaagde er eindelijk in om een wedstrijd winnend af te sluiten in 2005, het werd 1-2 bij Diegem Sport. Na zes wedstrijden zonder overwinning waren de hoofdstedelingen helemaal weggezakt in de rangschikking, maar dankzij deze drie broodnodige punten kunnen ze in Hasselt weer wat vrijer ademen. Ook Veldwezelt deed een goede zaak in de degradatiestrijd, het won voor de tweede keer op rij. Het versloeg zaterdagavond WS Woluwe met 2-0. Tenslotte eindigde Sprimont - Francs Borains op 1-1 en OC Charleroi won met 2-1 van rode lantaarn RUL Seraing.

Uitslagen
Diegem - Kermt-Hasselt 1-2
Tongeren - Kelmis 1-2
OH Leuven - Tienen 1-1
Sprimont - Francs Borains 1-1
OC Charleroi - Seraing 2-1
KVSK United - Namur 5-1 <lees verslag>
Veldwezelt - Woluwe 2-0
Bocholt - Walhain 3-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties