Keegan geeft er de brui aan

Keegan geeft er de brui aan
Foto: © SC

Kevin Keegan stapt onverwachts op als trainer van Manchester City. BBC meldt dat Keegan er geen vrede mee kon nemen dat zijn club maar niet kon aansluiten bij de top van het klassement, waar gestreden wordt voor de Uefa-Cupplaatsen.

"Het is nu al de zevende of achtste keer dat we de kans zagen om een stap in de juiste richting te zetten, maar telkens falen we", sakkerde Keegan na de 0-1-nederlaag tegen Bolton Wanderers.

Keegan was sinds mei 2001 trainer van Manchester City. Hij bracht de tweede club uit Manchester terug op het goede spoor, maar dit seizoen ging het niet goed met City. Keegan mocht beginnen vrezen voor zijn ontslag, maar hij was zijn club dus net iets voor. Hij hoorde dat hij in de zomer ontslagen zou worden, dus hield hij de eer aan zichzelf en stapte op.

Ian Dowie (Crystal Palace), Sam Allardyce (Bolton), Martin O'Neill (Celtic Glasgow) Gordon Strachan en Ronald Koeman worden genoemd als mogelijke opvolgers, hoewel assistent-trainer Stuart Pearce waarschijnlijk voorlopig het touw in handen neemt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties