Analyse Top twee status quo

Niels Hendriks
| 0 reacties
Top twee status quo
Foto: © SC

Op de 24e speeldag in derde B zijn de krachtverhoudingen aan de top van de rangschikking nog maar eens in de verf gezet. KVSK United blijft autoritair leider, OH Leuven stevent onbedreigd op de tweede stek af en derde in de stand Tongeren moet de top twee weer verder laten uitlopen.

KVSK United won zonder veel moeite met 0-3 bij staartploeg Francs Borains. De Limburgers blijven ongeslagen aan de leiding met tien punten voorsprong, voor de mannen uit de Borinage komt bevordering nu wel erg dichtbij. Ook OH Leuven deed het prima met een 0-2 zege bij Kermt-Hasselt. De hoofdstedelingen slaagde er ditmaal dus niet in om een ploeg uit de top drie punten af te snoepen. SK Tongeren kon voor een zesde opeenvolgende keer niet winnen, het werd 1-1 op Le Pairay. Seraing RUL schuift door dit gelijkspel een plekje op in de rangschikking.

De vierde plaats die wel eens recht kan geven op deelname in de eindronde is na deze speeldag in het bezit van het verrassende Sprimont. De Luikenaars wonnen met 0-1 bij rechtstreekse concurrent Walhain en hebben nog een inhaalwedstrijd tegoed. Een andere mogelijke eindrondekandidaat WS Woluwe liet een steek vallen door met 0-1 te gaan verliezen tegen Diegem Sport. Bocholt VV bevestigde hun goede start in de derde periode door met 0-2 te gaan winnen bij Tienen. Een nederlaag die het ontslag betekende voor trainer Van Hamel bij de suikerjongens.

Al elf speeldagen kan UR Namen niet winnen, ook deze speeldag was het niet succesvol in eigen huis tegen Olympique Charleroi. Namen glijdt zo meer en meer naar beneden in de rangschikking. In de strijd voor het behoud behaalde Veldwezelt een knap 2-2 gelijkspel bij Kelmis. Momenteel bezetten de Maaslanders de barrageplaats en hebben ze nog altijd Namen in het vizier.

Uitslagen

WS Woluwe - Diegem Sport 1-2
Kelmis - Veldwezelt 2-2
Walhain - Sprimont 0-1
Francs Borains - KVSK United 0-3 ==> lees verslag
Seraing - SK Tongeren 1-1 ==> lees verslag
KVK Tienen - Bocholt VV 0-2 ==> lees verslag
Kermt-Hasselt - OH Leuven 0-2 ==> lees verslag
UR Namen - OC Charleroi 0-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties