Zuid-Korea en Japan winnen

Ward Bollen

In de Aziatische WK-voorronde hebben topfavorieten Zuid-Korea en Japan hun wedstrijd van de derde speeldag gewonnen. Maar veel overschot hadden ze allebei niet.

Japan had het knap lastig met het opkomende voetballand Bahrein. Eerder speelde Bahrein verdienstelijk 0-0 thuis tegen Iran en won het met 1-2 in Noord-Korea. Maar deze keer trok Bahrein aan het kortste eind. Voor Japan was deze zege ook nodig, anders zou het in vieze papieren zijn geraakt voor rechtstreekse WK-kwalificatie. Een eigen goal van een ontroostbare Salmeen besliste in de 72ste minuut over de wedstrijd. Zuid-Korea kreeg in Seoul Oezbekistan over de vloer. De Koreanen startte met een hevig offensief, maar de Oezbeken begaven niet. Pas na tien minuten in de tweede helft brak de veer. Y.P Lee zorgde voor de verlossende goal. Zeven minuten later scoorde D.Lee de 2-0. Oezbekistan probeerde iets terug te doen en dat lukte. Geynrik tekende elf minuten voor het einde voor een tegengoal, maar verder kwam Oezbekistan niet meer.

Straks is er nog de wedstrijd Koeweit - Saoedi-Arabië in groep A.