Neemt Juve wraak op Liverpool?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Neemt Juve wraak op Liverpool?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag 13 april, 20u45, afspraak in Turijn. Het Stadio Delli Alpi is de arena waarin Juventus en Liverpool elkaar zullen bekampen. Inzet is een plaats in de halve finale van de Champions League. Daar wachten twee confrontaties met Chelsea.

Op Anfield Road reikten de supporters van Liverpool de hand aan de fans van Juventus. Een deel van de bezoekende fans reageerde door de middenvinger op te steken, hun rug naar het veld te draaien en zelfs te spugen op het Hillsborough Memorial. Via internet werden de hele week bedreigingen geuit in beide richtingen. De politie zal alvast massaal aanwezig zijn om eventuele wraakacties in de kiem te smoren. 

Op sportief vlak heeft Juventus het één en ander recht te zetten. Dankzij een blunder van doelman Scott Carson hebben de Zebra's nog hoop, maar het had er heel anders uit kunnen zien. Op eigen veld de 2-1-nederlaag goedmaken is een haalbare kaart. Liverpool begon in eigen huis wervelend aan de partij, maar kan buitenshuis moeilijk bevestigen. Kunnen de Mighty Reds standhouden in het stadio Delle Alpi? Juventus heeft er alvast alle vertrouwen in dat ze thuis het verschil kunnen maken. Bovendien is 1-0 al genoeg voor de Italianen.


Juventus

Juventus moet de klus klaren zonder goalgetter David Trezeguet. De Franse aanvaller is niet hersteld van een enkelblessure. Hierdoor zullen waarschijnlijk Zlatan Ibrahimovic en Alessandro Del Piero in de spits plaatsnemen. Ook in defensief opzicht zit coach Fabio Capello met de handen in het haar. Alessio Tacchinardi is geschorst en Jonathan Zebina heeft last van een blessure aan zij dijbeen. 
           
Vermoedelijke elftal: Buffon, Pessotto, Cannavaro, Zambrotta, Emerson, Blasi, Thuram, Nedved, Camoranesi, Ibrahimovic, Del Piero.


Liverpool

Bij Liverpool ligt sterkhouder Steven Gerrard in de lappenmand met een liesblessure. Dat is een enorme tegenvaller voor manager Rafael Benitez. Hij zal nu Xabi Alonso de weide insturen. De Spaanse middenvelder heeft sinds Kerstmis niet meer gespeeld. Op de bank zit zelfs ene Djibrill Cissé, die nog maar amper tegen een bal getrapt heeft na een gebroken been. Aangezien Fernando Morientes Europees niet speelgerechtigd is zullen Anthony Le Tallec en Milan Baros de voorhoede vormen. Alle andere aanvallers zijn namelijk al geruime tijd buiten strijd. Grootste knoop die Benitez moet doorhakken is de keeperskeuze: de ervaring van Jerzy Dudek of de klasse van de jonge Scott Carson?

Vermoedelijke elftal:  Carson, Finnan, Carragher, Hyypia, Traoré, Luis Garcia, Xabi Alonso, Biscan, Riise, Le Tallec, Baros.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties