Markt ruimt eindelijk plaats voor stadion

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Markt ruimt eindelijk plaats voor stadion
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend vond voor het laatst de Groothandelsmarkt plaats in Gent. “Wat heeft dat met voetbal te maken?”, denk je. Wel, deze markt, die sinds 1964 aan de Ottergemsesteenweg was gevestigd, moet nu plaats ruimen voor het gloednieuwe Arteveldestadion.
 
De start van het prestigieuze bouwproject was eigenlijk voor begin van vorig jaar gepland maar allerlei factoren, waaronder de goedkeuring van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan, hebben daar anders over beslist. Het stadsbestuur heeft pas begin april de erfpachtovereenkomst met de cvba Arteveldestadion voor de gronden aan de gemeenteraad voorgelegd, die de plannen ondertussen heeft goedgekeurd.
 
Daardoor liep de verhuis van de handelaren (gepland tegen september 2004) en de afbraak van de Groothandelsmarkt (eind 2004) vertraging op.  Nu de markt verhuist naar Evergem kan men dus beginnen met de afbraak van het plein en de bouw van het stadion. De glazen tempel zal plaats moeten bieden aan 20.000 toeschouwers en de afwerking wordt geschat tegen eind 2007, als alles tenminste vlot verloopt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties