Young Socceroos en Sydney spelen gelijk

Young Socceroos en Sydney spelen gelijk
Foto: © SC

De Australische nationale ploeg voor -20jarigen heeft tijdens hun tweede oefenwedstrijd 1-1 gelijk gespeeld tegen Sydney FC. Voor Sydney was dit de laatste oefenwedstrijd met het oog op het Australische kwalificatietornooi voor het WK Clubs dat op 7 mei van start gaat. De U-20's sluiten zaterdag met een oefenwedstrijd tegen Adelaide United het 11 dagen durende trainingskamp af.

De Young Socceroos gingen het best van start met een poging van Vince Lia na een mooie voorzet van Billy Celeski (foto rechts). Sydney-goalie Clint Bolton kon de poging echter onschadelijk maken. Het was zelfs Sydney dat op voorsprong kwam. U-20-doelman Danny Vukovic ontzette een bal recht in de voeten van David Carney. De voormalige Everton-speler aarzelde niet en trapte richting het open doel. De bal zou binnen gegaan zijn ware het niet dat verdediger Mark Milligan de bal met zijn handen over de lat sloeg. Normaal gezien rood voor Milligan, maar aangezien dit een oefenpartij was mocht hij blijven staan. Sydney kreeg wel een penalty die succesvol werd omgezet door Ufuk Talay.

De tweede helft was amper bezig of het stond al terug gelijk. Lia gaf een mislukte voorzet, maar de bal werd binnen gehouden door Celeski. Vanop bijna de achterlijn wist hij de bal voorbij een verbaasde Bolton in goal te krijgen. Minuten later stond Sydney bijna terug op voorsprong. Robbie Middleby was alleen door, maar schoot recht op doelman Vukovic. Die liet de bal echter door zijn benen glippen en gelukkige voor hem kon Jacob Timpano de bal voor de lijn wegwerken. Daarna namen de Young Socceroos het spel in handen, maar verder dan twee schoten over de lat van Chris Tadrosse kwamen ze niet meer.

Opstellingen:
U-20's: Daniel Vukovic (gk); Mark Milligan, Chris Tadrosse, Jacob Timpano, Ryan Townsend, Stuart Musialik, Vince Lia (Michael Matricciani 79’), Billy Celeski, Jay Lucas (David Williams 79’), Kristian Sarkies (Jobe Wheelhouse 70’), Ben Griffin
Sydney FC: Clint Bolton (gk); Iain Fyfe, Alvin Ceccoli, Ufuk Talay, Robbie Middleby (Alejandro Salazar 74’), Matthew Bingley, David Zdrilic (Wade Oostendorp 88’), Saso Petrovski, David Carney (Steve Laurie 77’), Andrew Packer, Terry McFlynn
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties