Chelsea wint en viert de titel

Tom Ceusters
| 0 reacties
Chelsea wint en viert de titel
Foto: © SC

Chelsea kon vandaag voor het eerst in 50 jaar de Engelse titel binnenrijven. Daarvoor moesten de Londenaars wel voorbij Bolton geraken. De thuisploeg strijdt nog volop mee voor een ticket richting Uefacup, en zou zich dus niet zomaar zonder slag of stoot gewonnen geven. Met de belangrijke wedstrijd tegen Liverpool van dinsdag in het vooruitzicht, hield Mourinho enkel Joe Cole op de bank. Duff en Robben moesten aan de kant blijven met blessures.

De thuisploeg greep Chelsea meteen bij de keel. Eerst moest Cech goed plat op een kopbal van Giannakopoulos, later was diezelfde Cech opgelucht toen Kevin Davies van vlakbij recht in de handen van de Tsjechische doelman kopte. De bezoekers uit Londen kwamen er niet aan te pas, en Bolton bleef het doel van Chelsea bestoken.
Het leek nog erger te worden voor de bezoekers, toen Terry bleef liggen na een contact met Davies. De speler van het jaar moest lang behandeld worden, maar was na de rust voldoende hersteld om het veld opnieuw op te draven.


Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg Chelsea van hot naar her spelen, maar een doelpunt leverde het niet op. Het waren zelfs de bezoekers die eerst wisten te scoren: op het uur duwde Jarosik Hierro neer, waardoor Lampard vrije baan in de 16 kreeg en de bal koel voorbij Jaaskelainen trapte. De Bolton spelers waren furieus en belaagden de scheidsrechter, maar de (onverdiende) 0-1 stond op het bord.

De thuisploeg ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar dat was buiten Cech gerekend. De Chelsea-doelman toverde een fabuleuze redding uit z'n handschoenen op een afgeweken inworp van Gary Speed. Bolton bleef aandringen, maar uiteindelijk kregen Jay Jay Okocha en z'n maats een kwartier voor tijd het deksel op de neus: opnieuw Frank Lampard glipte door de Bolton-verdediging, ontweek een grabbelende Jussi Jaaskelainen en legde de bal proper in doel.

Verdriet voor de thuisploeg, vreugde voor Chelsea dat z'n tweede trofee van het jaar te pakken heeft. Nu ook de Champions League nog, en Jose Mourinho is helemaal onsterfelijk.


Bolton: Jaaskelainen, Candela (77' Jaidi), N’Gotty, Ben Haim, Gardner, Hierro, Giannakopoulos (63' Pedersen), Okocha (63' Nolan), Speed, Diouf, Davies

Chelsea: Cech, Geremi, Terry, Ricardo Carvalho, Gallas, Tiago, Makelele (90' Smertin), Lampard, Jarosik, Gudjohnsen (85' Cole), Drogba (65' Huth)

Doelpunten: 60' Lampard (0-1), 76' Lampard (0-2) 

Geel: Candela, Diouf, Jaaskelainen, Nolan (Bol); Makelele (Che)

Rood: -

Scheidsrechter: Dunn
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties