Adelaide verslaat Young Socceroos

K M

In het laatste oefenduel tijdens hun 11 dagen durende kamp heeft de Australische nationale ploeg voor -20jarigen met 2-0 verloren van Adelaide United. Het was hun eerste verlies in acht opeenvolgende wedstrijden.

Adelaide kwam in de 32ste minuut op voorsprong dankzij Carl Veart. Hij kopte een vrije trap binnen. Tien minuten later stond eindstand al op het bord. Jacob Timpano mistrapte zich waardooor de bal voor het doel van de Young Socceroos bleef hangen. Het was uiteindelijk Ross Aloisi die er zijn voet kon tegenzetten en scoren. Ook de U-20's kregen kansen in de eerste helft, maar Adelaide-goalie Daniel Beltrame toonde op schoten van Jay Lucas en Chris Tadrosse dat hij de goede vorm te pakken heeft.

In de tweede halft leken de Young Socceroos wat vermoeid te zijn. Het was dan ook hun derde wedstrijd in zes dagen tijd. Toch was de beste kans van die tweede helft nog voor hen. Kapitein Vince Lia lanceerde vanop 20 meter een bom richting doel, maar die spatte kapot op de paal.

Opstellingen:

Adelaide United: Daniel Beltrame (Robert Bajic 83') (gk), Richie Alagich (Robert Cornthwaite 76'), Michael Valkanis (Kristian Rees 76'), Aaron Goulding, Adam Van Dommele (Lucas Pantelis 62'), Travis Dodd, Angelo Costanzo (Louis Brain 69'), Ross Aloisi, Matthew Kemp (Shengqing Qu 62'), Aurelio Vidmar, Carl Veart

Australië U-20: Justin Pasfield (gk), Ben Griffin, Jacob Timpano, Ryan Townsend (Jobe Wheelhouse 80'), Mark Milligan (Michael Matricciani 56'), Billy Celeski (Joel Thiessen 76'), Stuart Musialik (Nick Ward 56'), Vince Lia, Chris Tadrosse, Kristian Sarkies (David Williams 65'), Jay Lucas