Antwerp onderuit bij Waasland, Wezet wint

Ward Bollen
| 0 reacties
Antwerp onderuit bij Waasland, Wezet wint
Foto: © SC

Antwerp heeft een bijzonder slechte zaak gedaan wat betreft eindronde-deelname in de tweede voetbalklasse. The Great Old verloor de cruciale wedstrijd bij Red Star Waasland met 2-1. Waasland heeft nu alles in eigen handen. Wezet won bij Deinze met 0-3 en ontloopt al zeker rechtstreekse degradatie, sterker nog: de Luikenaars kunnen de derde periode nog binnenhalen.

Waasland kwam drie minuten na de pauze op voorsprong via Meeusen. Maar Idrissi bracht de oudste club van het land langszij. Negen minuten voor tijd zette opnieuw Meeusen Sint-Niklaas in vuur en vlam: 2-1. Waasland doet een bijzonder goede zaak, want concurrent Tubize verloor met 1-2 van Union, dat nu zeker is van de redding. SK Ronse greep z'n laatste kans op eindronde-deelname met twee handen. Het won met 2-1 van VW Hamme en mag blijven dromen. Door deze resultaten zijn KV Kortrijk en KBHZ nu definitief uitgeschakeld. In een onderling duel wonnen de West-Vlamingen wel nog met 5-2 van de onthoofde Limburgers. Roeselare lijkt de strijd om de tweede plaats te gaan winnen. Het won met 3-1 van kampioen SV Zulte-Waregem terwijl V.Geel met 3-0 ten onder ging bij Virton. Onderin deed Wezet gouden zaken. Het won eenvoudig met 0-3 bij Deinze en kan al niet meer rechtstreeks degraderen. Door de nederlaag van Zulte-Waregem maakt het zelfs nog kans op de derde periodetitel. Aalst greep z'n allerlaatste kans op het behoud. Het won met 4-0 van Patro Maasmechelen. De enige ploeg die Aalst nog in het vizier heeft, is Dessel Sport. De Kempenaren lieten het zelf liggen tegen AS Eupen, want in de 57ste minuut werd er een strafschop gemist: 0-0 was de eindstand. 

Het programma voor de laatste speeldag volgende week:
K.B. Heusden-Zolder - Tubize
V.Geel - Eendracht Aalst
Antwerp FC - Exc.Virton
SV Zulte-Waregem - RS Waasland
AS Eupen - SK Ronse
Wezet - Dessel Sport
Union - Roeselare
Patro Maasmechelen - SK Deinze
VW Hamme - KV Kortrijk

Indien SV Zulte-Waregem niet wint tegen Waasland en Wezet houdt de drie punten thuis tegen Dessel, pakt Wezet de 3de periode en speelt nummer 5 in het algemeen klassement geen eindronde. Waasland, Tubize, Ronse, Antwerp en Wezet zijn de kanshebbers op de resterende twee eindronde-tickets. Roeselare en V.Geel zijn al zeker geplaatst. Onderin zijn er nog tal van mogelijkheden met Aalst, Dessel, Wezet, Patro en Eupen. Union is zeker van het behoud en ontloopt ook de degradatie-eindronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties