Overzicht overige duels

Jimmy Wouters

Freiburg - Kaiserslautern 1-2

FC Kaiserslautern behoudt dankzij een overwinning bij de nummer laatst nog een waterkans op Europees voetbal. Het was een evenwichtige partij, maar de bezoekers sprongen beter met de kansen om. Stefan Blank opende de score met een afstandsschot waar thuisgoalie Golz een niet al te beste beurt liet. 5 minuten voor de pauze mocht Ferydoon Zandi na handsbal van Koejoe er vanop de stip 2-0 van maken.

Ook na de pauze ging het spel redelijk op en neer. Freiburg kwam via Zlatan Bajramovic nog op 2-1, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen ze niet meer.

VFB Stuttgart - Hannover 96 1-0

Het was international Kevin Kuranyi die VfB Stuttgart vlak voor affluiten de overwinning schonk. De thuisploeg verdiende de overwinning want ze was doorlopend de betere ploeg. Dat het slechts 1-0 werd, kwam door de vele gemiste kansen van ondermeer Kurnayi en Cacau. Toch kregen de bezoekers ook enkele goede mogelijkheden om de score te openen, maar Jiri Stajner en Mertesacker waren niet goed bij schot. Na de pauze was de beste beste kans nog voor Streller, maar hij zag zijn inzet door Lala van de lijjn gekeerd worden.

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 3-1

Na de 3-1 winst tegen Wolfsburg, doet Hertha nog volop meer voor Europees voetbal. De partij begong nochtans slecht voor de hoofdstedelingen want na 17 minuten krulde Martin Petrov een vrije trap knap in de rechter bovenhoek. Dit was meteen het enige wapenfeit van de troepen van Erik Gerets.

Maar ook Hertha speelde geen schitterende partij. Het kwam pas op het uur op gelijke hoogte dankzij  Arne Friedrich. Het ging vervolgens op zoek naar de overwinning, die het dan ook kreeg. Marcelinho bracht de thuisploeg tien minuten voor tijd vanop de stip op voorsprong. Vlak voor het einde wist Madlung de score nog wat aan te dikken.