Langer op school om beter te voetballen

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Langer op school om beter te voetballen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Middenschool Zwijveke uit Dendermonde pakt vanaf september uit met een nieuwe studierichting, namelijk 'Voetbal'. De school wil zo de kans bieden aan jong voetbaltalent om hun sportief kunnen verder te ontwikkelen. “In het eerste jaar A van het middelbaar hadden we vroeger al een optie sport”, vertelt directeur Nick Van Kerckhoven.
 
“Nu gaan we die twee uur opvullen met voetbaltrainingen. Bovendien nemen de leerlingen die de optie voetbal kiezen er twee extra uren vrijwillig bij. Ze zullen dus 34 in plaats van 32 uur les krijgen. We mogen trouwens de velden aan de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde gebruiken. Ook met de verschillende lokale clubs komt er overleg. Zo kunnen we ons programma op hen afstemmen.”
 
Eendrachter Frank Magerman, die vanaf volgend seizoen Aalst inruilt voor Red Star Waasland, zal de leerlingen trainen. "Frank is al enkele jaren bij ons in dienst. Omdat hij ook voetballer is, hebben we meteen alle knowhow in huis voor onze nieuwe studierichting", weet de directeur.
 
De school haalde de mosterd bij het Koninklijk Atheneum van Beveren. "Die school ligt net naast het voetbalveld van Beveren, bovendien is hun leerkracht daar ook jeugdtrainer. Bij hen is het alvast een succesformule, we hopen dat ze dat hier ook wordt," besluit de directeur.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties