Veel doelpunten in eindeseizoensmatchen

Jimmy Wouters

In de wedstrijden RBC Roosendaal - Roda JC en ADO Den Haag - NAC Breda stond er niets meer op het spel. Dit belette deze teams niet om vol voor te gaan. Hierdoor liep vooral de score in ADO - NAC hoog op.

RBC Roosendaal-Roda JC 3-1

RBC is al lange tijd zeker van het spelen van de nacompetitie. Het versloeg vandaag verrassend Roda JC met 3-1. Het was voor het team van coach Dolf Roks meteen de tweede zege op rij. Meteen een opsteker om binnenkort de eindronde in te stappen. Jesper Hakansson was de man van de wedstrijd. Hij opende in de 24ste minuut de score en zorgde een kwartier voor tijd voor de nieuwe voorsprong: 2-1. Invaller Danny Guyt besliste het duel in blessuretijd.

Doelpunten: Jesper Hakansson (24.); Cissé Sekou (34.); Jesper Hakansson (77.); Danny Guyt (90+1)

ADO Den Haag-NAC Breda 6-2

NAC Breda snakt al weken naar het einde van de competitie. Het zwalpende elftal van trainer Ton Lokhoff liet zich vandaag gewillig naar de slachtbank voeren.

NAC kwam nog wel op voorsprong, maar door drie snelle Haagse goals van Jamie Smith, Tommy van der Leegte en Roy Stroeve was de partij al na een half uur gespeeld. De fans van NAC kijken dus al lang uit naar volgend seizoen waarin de club met door aantrekken van Tony Vidmar, Pierre van Hooijdonk, Sander van Gessel, Kurt Elshot en Patrick Zwaanswijk de ambities duidelijk hoger legt.

Doelpunten: Yuri Cornelisse (8.); Jamie Smith (24.); Tommy van der Leegte (26.); Roy Stroeve (28.); Sjaak Polak (42.); Jean-Paul Saeijs (68.); Geert den Ouden (78.); Julian Jenner (88.)