Plymouth trekt internationals aan

K M
| 0 reacties
Plymouth trekt internationals aan
Foto: © SC

Plymouth Argyle wil volgend seizoen in de Championship blijven en als het even kan zelfs een poging wagen voor promotie naar de Premier League. In die context heeft het zowel een Hongaarse als een Zweedse international aangetrokken.

De Hongaarse international is Akos Buzsaky. Hij werd vorig seizoen voor een half jaar geleend van Porto en maakte indruk. De middenvelder werd niet enkel de lieveling van het publiek, hij werd tevens verscheidene malen verkozen in het Championship-elftal van de week.

Buzsaky tekende een contract voor drie jaar bij Plymouth. Hoeveel ze daarvoor moesten betalen aan Porto wil voorzitter Paul Stapleton niet zeggen, maar algemeen wordt aangenomen dat het bedrag rond de 1 miljoen euro ligt. Porto kocht hem drie jaar geleden voor 600.000 euro over van MTK Boedapest.

De Zweedse jeugdinternational is Bojan Djordjic. Hij kon gratis overgenomen worden van de Glasgow Rangers die de optie in zijn contract niet benutte. De middenvelder maakte in januari de overstap van Manchester United naar de Rangers. De vleugelmiddenvelder tekende een contract voor zes maanden en een optie voor twee jaar bij de Gers, maar die besloten van die optie geen gebruik te maken omwille van de blessuregevoeligheid van de jonge Zweed.

Djordjic was 16 jaar toen hij de overstap maakte van Bromma-Pojakarna naar Manchester. Gedurende de vijf jaar bij Man Utd kon hij slechts twee maal proeven van het eerste elftal. Hij werd tevens uitgeleend aan Sheffield Wednesday, Rode Ster Belgrado en het Deense Aarhus. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties