Analyse Seizoensanalyse K Lierse SK

Rita De Meyer
| 0 reacties
Seizoensanalyse K Lierse SK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen van Lierse zouden we het best kunnen omschrijven als wisselvallig en turbulent. De Pallieters wisselden enkele glansprestaties af met matige partijen. Laten we van dit seizoen vooral de (definitieve) redding en de mooie halve finale in de beker waarin club nipt de betere was onthouden. Lierse eindigde op een tiende plaats en heeft op de topclubs na het meeste doelpunten gemaakt. 

De heenronde verliep schitterend voor Lierse met in de hoofdrol een sterke Mitu, die later de assistenkoning zou worden, de snelle Delorge en Archie Thompson, de vinnige Australiër. Niet voor niets zijn zij het die vertrekken. Thompson keert weer naar zijn vaderland, Mitu vond een nieuwe thuis bij Anderlecht, Delorge trekt ofwel Mitu achterna of gaat Nederlandse oorden opzoeken. 

Het grote minpunt was de terugronde voor Lierse, weinig motivatie, hangende transfers en uitgestelde contractbesprekingen wogen zwaar op het gemoed van de spelers. Toch kwamen er enkele (nieuwe) lichtpunten naar boven, Stef Wils speelde een sterke tweede seizoenshelft, en de jongelingen Dreesen en Raeymaeckers lieten bij momenten mooie dingen zien. Ook de jeugdwerking van Lierse draait nog steeds op volle toeren. Tegen Racing Genk mocht een groot deel jongeren van eerste klasse proeven. De uitslag was fel overroepen maar de supporters zagen een jeugdig moedig strijden.

Voor één keer waren het niet de financiële problemen die de bovenhand kregen. Met Leo Theyskens, die recent voorzitter Vets en opvolger De Nijn van de voorzitterstroon duwde is Lierse weer gezond. Theyskens wil Lierse verder uitbouwen en volledig financieel gezond maken. Theyskens toonde zich alvast ambitieus, toen Mitu voor het grote geld leek te kiezen had hij in geen tijd een opvolger klaar, Daniël Cruz (ex-Ajax en bekerwinnaar met GB). Lierse wil nog versterking zoeken in het Oostblok, trainer Paul Put wil eerst waardige vervangers zoeken voor de vertrekkers en daarna pas iets meer. Put wou van Theyskens de garantie op een betere sportieve én financiële toekomst. Door aan te blijven als trainer van Lierse (maar vooral Lokeren en Roda naast zich neer te leggen) kunnen we concluderen dat hij die ook gekregen heeft.

de Sloveense international Ales Kokot (verdediger) en David Strihavka (aanvaller van Blsany) worden nog intensief gevolgd met het ook op het komend seizoen. Ook de Tsjech Lovrec blijft in beeld. Met Sebastien Hermans van Club Brugge zal Lierse opnieuw rond de tafel gaan zitten. Lierse testte net voor het einde van het seizoen ook twee 19-jarige Nigeriaanse aanvallers en de Portugees Bernardo Vasconcelos.



Auteur: Ronny Anthonissen
Bron foto's: off site Lierse
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties