Groep 4: Zwitsers alleen op kop

Steurbaut Kersten

Zwitserland heeft na een 1-3 overwinning op Faroër een uitstekende uitgangspositie verworven voor de rest van hun campagne. Ierland liet de kans liggen om samen met de Zwitsers op kop te komen. In eigen huis bleven de Irish op een 2-2 gelijkspel steken.

Zwitserland, zonder Cabanas en Senderos, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via aanvaller Wicky. In de tweede helft leek Faroër even op weg naar een stunt nadat Jacobsen de bordjes in evenwicht had gebracht. Drie minuten later stelde Frei echter orde op zaken. In de slotfase zorgde diezelfde Frei voor de 1-3 eindstand.

In Dublin ging Ierland furieus van start. Dat zorgde na 12 minuten al voor een 2-0 voorsprong via Ian Harte en Robbie Keane. Tegen de rust aan verzwakte de Ierse concentratie even zodat Israël zich terug in de wedstrijd knokte. In vijf minuten tijd was de 2-0 voorsprong teniet gedaan. Avi Yechiel scoorde vijf minuten voor de rust voor de aansluitingstreffer. Avi Nimni scoorde vanop de stip de gelijkmaker. In de tweede helft slaagde geen van beide ploegen er in nog te scoren.

In groep 4 belooft het nog zeer spannend te worden voor de eerste plaats. Zwitserland, Israël, Ierland en Frankrijk staan op een zakdoek van 2 punten. De Israeli hebben al wel een wedstrijd meer afgewerkt.