Zuid-Afrika en Marokko op weg naar WK

Ward Bollen
| 0 reacties
Zuid-Afrika en Marokko op weg naar WK
Foto: © SC

Zuid-Afrika (in groep 2) en Marokko (groep 5) hebben goede zaken gedaan op weg naar het WK 2006 te Duitsland. De BafanaBafana won de moeilijke uitwedstrijd bij de Kaapverdische Eilanden met 1-2. Het was een sleutelwedstrijd in groep 2. Door de winst kunnen alleen DR Congo en Ghana nog aanspraak maken om de Zuid-Afrikanen van de eerste plaats te stoten.

Binnen de 10' stond het al 0-2 voor Zuid-Afrika in een tot de nok gevuld stadion (8.000 fans) in de hoofdstad van de eilanden, Praia. In de tweede periode drong de eilandenstaat aan en via Arlindo Cafu kwamen ze terug tot 1-2. Maar een tweede goal bleef uit. Bij winst was Kaapverdië zelf aan de leiding gekomen in deze groep, maar zover kwam het dus niet. Zuid-Afrika leidt nu met 15 uit 7, voor Kaapverdië met 10 uit 7 en Ghana en DR Congo met 9 uit 6. In groep 5 won Marokko simpel met 4-1 van Malawi. Nochtans zorgde Kanyenda al heel vroeg en verrassend voor een 0-1 score. Maar Safri maakte op het kwartier al gelijk vanop de stip. Vervolgend ontbond Youssouf Hadji z'n duivels: hij scoorde nog driemaal. Marokko leidt in groep 5 met 15 uit 7, voor Tunesië met 11 uit 6 en Kenia met 9 uit 5. Guinea met 8 uit 6 heeft nog een mini-kansje. Malawi en Botswana zijn uitgeteld.

Vanmiddag staan nog een reeks kwalificatieduels op het programma in Afrika waaronder Rwanda-Nigeria, Guinea-Kenia, Ghana-Burkina Faso en Congo Brazzaville-Senegal.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties