Santini vervangt Roux bij Auxerre

K M
| 0 reacties
Santini vervangt Roux bij Auxerre
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Amper twee dagen na het verrassende ontslag van Guy Roux heeft Auxerre al een nieuwe hoofdcoach gevonden. Het wordt Jacques Santini met als assistent-coach Dominique Cuperly.

Algemeen werd verwacht dat de opvolger van Roux Laurent Blanc of Guy Lacombe zou zijn. Het was dan ook een verrassing toen vice-voorzitter Gérard Bourgoin vandaag op radio-zender RMC aankondigde dat Santini de nieuwe hoofdtrainer van Auxerre wordt.

Santini heeft zowel als speler en als trainer al een mooie carrière achter de rug. Als speler won hij bij Saint-Etienne vier maal de Franse titel en twee maal de Coupe de France. Zijn trainerscarrière begon bij Toulouse en via Lille, Saint-Etienne en Sochaux belandde Santini bij Lyon. Die ploeg gaf hij in 2001 hun eerste landstitel ooit.

In 2002 nam hij het roer over van de Franse nationale ploeg. Die moest hij verlaten na het beschamend EK in Portugal. Hij werd coach van Tottenham Hotspur, maar verliet de club al in november omdat de club volgens hem enkele beloften niet was nagekomen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties