Rostov heeft eerste overwinning beet

In de Russische Premier League heeft FK Rostov eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen beet.  Terek Grozny, nieuwkomer in de Russische hoogste afdeling, moest maar nipt de duimen leggen.
Mikhail Osinov's doelpunt, na 71 minuten, volstond voor Rostov om de drie punten thuis te houden.  FK Rostov blijft wel laatste in de stand.

Er vielen trouwens heel weinig doelpunten tijdens deze elfde speeldag.  Negen doelpunten uit acht wedstrijden moet wellicht een absoluut laagterecord zijn.

Krylia Sovetov bezorgde het als derde gerangschikte FK Moskou  een koude douche.   Net voor affluiten verzilverde Andriy Gusin een penalty.  Kriliya nam verassend de volle buit mee uit de hoofdstad.

Derlei, ex-Porto, scoorde voor Dinamo Moskou de enige treffer in de wedstrijd tegen  Alaniya Vladikavkaz

CSKA Moskou, dat wegens Europese verplichtingen nog maar zeven wedstrijden afwerkte, leed zijn tweede verlies.  Rubin Kazan, met Tomas Cizek aan het kanon, was voor de vice-kampioen de boosdoener.

Saturn Moskou won eveneens met het kleinste verschil. Valeri Esipov scoorde, in de 79ste minuut, het enige doelpunt in de stadsderby met Torpedo Moskou

In Perm kwamen ze zondagmiddag zelfs niet aan scoren toe.  Amkar en Tom' Tomsk hielden het daar op een scoreloos gelijkspel.

Lokomotiv Moskou won zaterdag maar magertjes op het veld van Shinnik Yaroslavl en blijft ongeslagen leider in de Russische Premier League.  Slechts in de slotfase kon Lokomotiv via Starostyak en Loskov afstand nemen.

De topper tussen Zenit St. Petersburg en Spartak Moskou eindigde op 1-1.  Op het uur had Pavlyuchenko de Moskovieten op voorsprong gebracht. Kerzhakov bracht drie minuten voor affluiten de stand weer in evenwicht.

foto : Andriy Gusin scoort voor Kriliya Sovetov (kulichki.net)