Valt competitie nu al in eindplooi?

Truyens Himke
| 0 reacties
Valt competitie nu al in eindplooi?
Foto: © SC

Vanavond staan zes van de zeven wedstrijden van de negende speeldag op het menu. HJK Helsinki – FC Haka is zonder meer de wedstrijd waar alle ogen op gericht staan.
 
Vanavond staan HJK Helsinki en FC Haka Valkeakoski oog in oog in het Finnair stadion. Beide ploegen spelen reeds jaren mee aan de top van het klassement en kunnen vergeleken worden met het Brugge en het Anderlecht van Finland. Voor FC Haka is het een uiterst belangrijke wedstrijd, indien het alsnog wil aansluiten bij de top moet het vanavond winnen. Indien Haka onderuit gaat en de andere vier; Tampere, HJK, MyPa en Mariehamn winnen wordt het een bijna onmogelijke klus voor Haka om nog bij te benen.
 
Onderaan wordt het ook alsmaar moeilijker en moeilijker: TP-47, FF Jaro, RoPS en KuPS staan daar afgetekend laatste. Voor TP-47 en FF Jaro is het vandaag dan ook een zespunten wedstrijd. De winnaar van dit onderlinge duel doet een gouden zaak met het oog op het behoud. De moeilijkste opdracht is voor KuPS dat het uit tegen Tampere moet gaan waar maken.
 
Nog maar negen wedstrijden ver zou de competitie al wel eens in een duidelijke plooi kunnen vallen. Morgen om 20u00 weten we er alvast meer over, dan zijn alle wedstrijden afgerond.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties