Pieter M'bemba definitief naar KVSK Utd

Pieter M'bemba definitief naar KVSK Utd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enkele weken terug kondigde KVSK United de transfer aan van Pieter M'bemba. Zijn vorige club, Patro Maasmechelen, wilde echter roet in het eten gooien en beweerde dat M'bemba zijn ontslag op incorrecte wijze had aangevraagd.

Als amateur-speler zijnde verstuurde de 17-jarige Pieter M'bemba twee aangetekende brieven om zijn ontslag aan te vragen bij Patro Maasmechelen. Op deze wijze kon hij als vrije speler een andere club zoeken, maar omdat de geadopteerde M'bemba nog geen 18 jaar is moest zijn voogd deze ontslagbrieven ondertekenen. De bond keurde deze aanvraag goed en M'bemba werd een vrije speler.

Het beloftevolle talent koos uiteindelijk voor KVSK United als zijn nieuwe club.Toch kwam er nog een kink in de kabel omdat er nog een probleem was rond het voogdijschap. De uitspraak in deze voogdijzaak volgde pas in mei en Patro zag zijn kans schoon om M'bemba toch nog in Maasmechelen te houden of eventueel door te verkopen. De Maaslanders beweerden namelijk dat de aanvragen werden ondertekend door iemand die op het ogenblik van ondertekening niet mocht optreden als voogd.

De bond moest zich over deze klacht buigen en stelde zijn uitspraak tweemaal uit tot Patro Eisden gisteren liet weten dat het zijn klacht terug introk. Vandaag liet KVSK United dan ook via hun website weten dat Pieter M'bemba definitief naar Noord-Limburg trekt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties