Muurinen niet langer bondscoach

Truyens Himke
| 0 reacties
Muurinen niet langer bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antti Muurinen is zopas ontslagen als bondscoach van Finland, de aanleiding van het ontslag is de 4-0 nederlaag van Finland tegen Nederland. Hierdoor zijn de Finnen alle hoop kwijt om alsnog mee te doen aan het WK 2006.
 
Muurinen nam het roer over van de Dane Richard Møller-Nielsen in 2000 en moest nieuw leven in de Finse nationale ploeg blazen.  Hierin is hij min of meer geslaagd, Finland is vanaf heden aan land om rekening mee te houden. Toch is hij er niet in geslaagd om de Finnen naar het WK 2002, Euro 2004 en het WK 2006 te loodsen.
 
In aanloop van dat laatste WK verloor Finland vier van zijn zeven gespeelde wedstrijden in groep 1. De laatste is die van 2 weken geleden tegen Nederland. Dit was niet goed genoeg voor Muurinen om zijn positie verder te zetten.
De Finse Voetbal Associatie is grettig opzoek naar een nieuwe coach, zowel Finnen als niet-Finnen komen hiervoor in aanmerking. De beslissing valt over exact één maand en 3 weken later staat er de wedstrijd tegen Macedonië op het programma.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties