Fiorentina verliest trio

K M
| 0 reacties
Fiorentina verliest trio
Foto: © SC

Fiorentina is drie van zijn sterkhouders kwijt door het idee van het co-ownership. Bij zowel Fabrizio Miccoli, Enzo Maresca als Christian Obodo bood La Viola niet genoeg om het andere bod te verslaan.

Bij co-ownership bezitten beide clubs 50% van de registratierechten van de speler. Eén jaar voor het contract van de speler afloopt, moeten beide clubs tot een akkoord komen over de toekomst van de speler. Komt men niet tot een akkoord dan moeten beide ploegen een schriftelijk bod bij de Italiaanse voetbalbond uitbrengen. Diegene die het meeste biedt, krijgt de speler en moet dat bedrag aan de andere ploeg betalen.

Bij zowel aanvaller Fabrizio Miccoli als middenvelder Enzo Maresca was het bod van Juventus Turijn hoger dan. De Oude Dame moet 2,5 miljoen euro aan Fiorentina voor beide spelers, daar waar ze vorige zomer nog 9 miljoen euro kregen van de paars-witten voor het duo. Er wordt echter verwacht dat Juve de spelers meteen zal doorverkopen om geld in het laatje te krijgen.

La Viola verloor ook de strijd om Christian Obodo tegen Serie B-club Perugia. Al is de kans groot dat hij verkocht wordt aan een ploeg uit de Serie A. Fiorentina won wel het pleit om vleugelspeler Martin Jorgensen tegen Udinese.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties