Talentenjacht WK-20 --> nummer 9

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Talentenjacht WK-20 --> nummer 9
Foto: © SC

Gisteren kon u kennis maken met onze nieuwste rubriek, namelijk het grootste talent van het WK-20. Vandaag zijn we bij nummer 9 aanbeland. 

Dele Adeleye

Nummer 9 is Dele Adeleye. Deze net geen 17-jarige Nigeriaan is één van de betere spelers van zijn land, dat uitgroeide tot de verrassing van het WK.

Adeleye is een boomsterke centrale verdediger, die opvalt in zijn goede positiespel en zijn prachtige interventies. Werkelijk geen enkel duel (op die strafschopfout in de finale na) heeft hij op het WK verloren. Hij is een jongere versie van Oguchi Onyewu van Standard. Even sterk in de duels, uitstekende kopper, en met zijn 1m88 een echte atleet. Adeleye zou dan ook niet misstaan in één van onze betere clubs. 

Zo voorspelt ook Robert Potma, de Nederlandse keeperstrainer van de Super Eagles, hem een grote toekomst: "Adeleye wordt een hele grote. Daar komt niemand langs. Voor het toernooi kwam hij naar me toe en zei: 'Mister Robert, u moet me helpen. Ik heb geen basisplaats, maar wil zo graag in Europa voetballen'. Ik denk dat hij zich daarover nu geen zorgen meer hoeft te maken." 

Nochtans scheelde het niet veel of hij was helemaal niet op een voetbalveld terug te vinden. Hij zag meer toekomst in de zakenwereld, totdat iedereen hem op zijn talenten wees. 

Personolia:

geboortedatum:       25 december 1988
geboorteplaats:        Lagos
positie:                   verdediger 
Lengte:                   1m88
gewicht:                 75 kg
idool:                      Joseph Yobo 
huidige club:            3SC Ibadan (Nig)
Vorige clubs:            Taribo FC 
                             Sunshine FC of Akure    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties