Vette jaren zijn voorbij

Vette jaren zijn voorbij
Foto: © SC

De transferperiode loopt nog tot 31 augustus, maar nu is reeds duidelijk dat de vette jaren ook in de Bundesliga voorbij zijn.

Tot nu toe is er voor slechts 52,195 miljoen euro aangekocht, in 2004 bedroeg dit nog 65 miljoen, wat dan nog mijlenver weg is van de recordjaren 2002 (150 miljoen) en 2003 (105 miljoen).

Vooral Stuttgart deed goede zaken met de verkoop van Hleb naar Arsenal voor 15 miljoen en Kuranyi aan Schalke voor 7,5 miljoen euro. De Schwaben hebben dan wel trainer Trappatoni ingehaald, maar die zit nu wel zonder vedetten.

Nieuwkomer MSV Duisburg doet het bescheiden en heeft geen euro uitgegeven aan transfergeld, alle nieuwe spelers waren einde contract.

Ook Dortmund moet het gezien de financiele omstandigheden zeer bescheiden doen met 1,175 miljoen en ook Kaiserslautern heeft het niet breed meer en geeft helemaal niets uit.

Alleen Schalke en Bayern durven nog wat te riskeren en vooral de club uit Gelsenkirchen wil met zijn nieuwe spelers een gooi naar de titel doen.

Zo zullen misschien wat meer clubs zich wat met de jeugd gaan bezighouden en hun talenten, want die zijn er ongetwijfeld, een eerlijke kans geven over een langere periode.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties