Genk wint makkelijk van Patro Eisden

Philippe Crols

Racing Genk heeft na zijn eerste nu ook zijn tweede oefenwedstrijd met succes afgerond. Tegenstander Patro Eisden was een paar maatjes te klein voor Genk en ging met 0-6 ten onder.

Woensdag in Veldwezelt liet trainer Hugo Broos zijn internationals nog rusten, maar vandaag moesten ook zij aan de bak. Genk had er blijkbaar zin in. Er was nog maar net afgetrapt of Haroun had de eersteklasser al 0-1 voorgebracht. Na een kwartier spelen had Genk de voorsprong al verdubbeld. Het was linksachter Sigurdsson die na een hoekschop van Beslija de 0-2 scoorde. Tom Soetaers en Kevin Vandenbergh (op penalty) zorgden ervoor dat Genk met een 0-4 voorsprong de rust in kon.

Genk begon aan de tweede helft zoals het aan de eerste begon, namelijk met een doelpunt. Kevin Vandenbergh bracht met zijn tweede van de avond de stand op 0-5. Een kwartier later mocht Vdb-junior gaan rusten en kwam Stojanovic in de ploeg. Deze had een goede tien minuten nodig om te scoren en zo de 0-6 eindstand op het bord te brengen.

Genk speelde in een 4-3-3-systeem met voorin Soetaers op links, Vandenbergh (later Stojanovic) centraal en Beslija op rechts. Van de jongeren die woensdag nog meespeelden in Veldwezelt mocht enkel Pocognoli twintig minuten meespelen.

Racing Genk speelde met :
Moons, Cornelis, Claessens (64' Matoukou), Mikulic, Sigurdsson, Wamfor(71' Pocognoli), Daerden, Haroun, Beslija, Soetaers, Vandenbergh (64' Stojanovic)

Doelputnen Patro Eisden-Racing Genk:
2' Haroun 0-1
15' Sigurdsson 0-2
27' Soetaers 0-3
42' Vandenbergh 0-4 (pen)
50' Vandenbergh 0-5
75' Stojanovic 0-6