Club Brugge won de jackpot

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Club Brugge won de jackpot
Foto: © SC

La Dernière Heure maakte een voorlopig bilan op van de transfers van de Belgische topclubs. Ze kwamen tot het volgende opmerkelijke resultaat.

Club Brugge: + 8,5 miljoen euro


Ondanks de stabiliteit de afgelopen jaren, is er dit jaar toch het een en het ander bij blauw - zwart gebeurd. Zo verloor het wel Trond Sollied, maar voor de rest mogen de Bruggelingen zeker niet klagen. Zo werd Timmy Simons voor 4 miljoen euro aan PSV verkocht. De transfer van Ceh naar Wenen leverde 2 miljoen euro op en PSG telde 3 miljoen euro voor Rozehnal neer. 

Daarnaast hield Club Brugge het vrij pover op de inkomende transfers. Zo werd Vermant voor amper 125.000 euro van Schalke 04 overgenomen. Dufer zou naar verluidt hetzelfde bedrag gekost hebben. De Kroatische ster Leko was zowaar nog goedkoper. Hij werd voor amper 100.000 euro gehaald. Valgaeren ten slotte was einde contract en werd dus gratis aangeworden. 

Slotsom: Club Brugge zou 8,5 miljoen euro rijker zijn;

Anderlecht: + 1,3 miljoen euro

Ook Anderlecht deed het voorlopig goed op de transfermarkt. Het verkocht haar Ivoriaanse spits Aruna voor 3 miljoen euro aan Lens. RKC Waalwijk plukte Martens voor 100.000 euro weg. Verder leverde Derijck de Brusselse club nog eens 300.000 euro op.

In tegenstelling tot Club Brugge, tastte Anderlecht wat dieper in de buidel voor haar inkomende transfers. Zo telde Sporting 1,7 miljoen euro neer voor Goor. Dat bedrag kan nog met 200.000 euro vermeerderd worden als paars-wit zich plaats voor de Champions League.  Vervolgens werd Delorge voor 400.000 euro van Lierse overgenomen. Mitu en steraankoop Akin, kostten Anderlecht niets, aangezien beide spelers transfervrij waren. 

Enig minpunt is de zware loonlast. Die zal zeker met het aantrekken van Goor en Akin, in combinatie met de salarisverhoging van Kompany hoog oplopen.

Slotsom: Anderlecht wint 1,3 miljoen euro

Standard: - 200.000€

Standard is de enige club van de traditionele top -3 die geen winst wist te maken. De Luikenaars verkochten geen enkele speler. Alle spelers die Sclessin verlieten waren namelijk einde contract. Ze spendeerden enkel geld aan inkomende transfers. Zo werden Sarr, Negouai en Beda nog gratis overgenomen wegens einde contract. Alleen voor Onwuachi hebben de Rouches moeten betalen. Hij zou naar verluidt 200.000 euro gekost hebben.


Slotsom
: heel rustige transferperiode

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties