Waarom is Wright-Phillips 30 miljoen waard?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Waarom is Wright-Phillips 30 miljoen waard?
Foto: © SC

Dertig miljoen euro betalen voor één speler, slechts één club is er nog toe in staat. Dankzij miljardair Roman Abramovich mag manager Jose Mourinho miljoenen over de balk smijten. Natuurlijk komt dit bedrag nog niet in de buurt van het recordbedrag van 73 miljoen euro dat Real Madrid over had voor Zinedine Zidane, maar dat waren andere tijden. In een tijd van besparingen in de hele voetbalwereld werd de waarde van Shaun Wright-Phillips op 30,5 miljoen euro geschat.

Is Shaun Wright-Phillips al die miljoenen waard? Voor Chelsea in ieder geval wel. Ook Manchester United, Arsenal en Liverpool waren verliefd op de 23-jarige winger, maar kunnen financieel niet wedijveren met Stamford Bridge. Hij was dé sensatie van het voorbije seizoen en haalde de Engelse nationale ploeg. Volgens velen is hij zelfs beter dan Wayne Rooney.

Wright-Phillips is een eerder kleine jongen, maar hij heeft een enorme vechtlust. Hij heeft de typisch Engelse over-mijn-lijk-mentaliteit. Wat hem zo speciaal maakt is dat hij niet alleen een flitsende dribbel in de benen heeft, maar ook vlot de weg naar het doel weet te vinden. Bovendien kan de vinnige winger ook uitstekende voorzetten afleveren. Hij is de ergste nachtmerrie voor elke verdediger in de Premier League

Voor verdediger en neo-ploegmaat John Terry is het belangrijkste dat hij niet bij de concurrentie speelt. Volgens Arjen Robben beschikken de Blues nu over het sterkste middenveld ter wereld. Voor Jose Mourinho is het vooral belangrijk dat de kern van de ploeg Engels blijft, en met Wright-Phillips beschikt de Portugees nu over één van de allergrootste Engelse talenten van deze generatie. Wie gaat de troepen van Roman Abramovich nog kunnen afremmen?




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties