Antwerp verliest van Arges

Glenn De Nys
| 0 reacties
Antwerp verliest van Arges
Foto: © SC

Antwerp verloor zijn eerste vriendschappelijke wedstrijd en dit tegen de Roemeense eersteklasser Aregs Pitesti. Voor de Great Old was dit de eerste echte test om te zien hoe ver de ploeg van Van Acker stond. Ze verloren op de eigen Bosuil met 0-2.

In de eerste helft kwam Antwerp er op geen moment aan te pas en dit had duidelijk te maken met de Senegalese tester Mendou, die er werkelijk niets van terecht bracht in de spits. Na 10 minuten werd de verdediging van Antwerp simpel uit verband gespeeld en de sterke Roemenen kwamen verdiend op voorsprong (0-1).

Even later stond het 0-2 voor de bezoekers uit Roemenië door een misverstand in de Antwerpdefensie.

Alain Van Mieghem moest kort hierop geblesseerd het veld verlaten na een vuile tackle. Na dit voorval werd de partij ook iets bitsiger met twee gele kaarten tot gevolg. 
Na de pauze kwam Antwerp veel agressiever uit de kleedkamer. De Senegalees Mendou werd vervangen door David De Donder, dit bleek al snel te renderen. Antwerp begon beter te voetballen en kreeg ook enkele kansjes.

Vooral Verjans en Janssen waren na de pauze zeer actief. Achteraan bleven ze nu alert met een sterke Samuel Lavan die alles opruimde.
 
Tijdens laatste tien minuten van de wedstrijd was er buiten de vervangingen niets meer te zien. Vier jeugdspelers van Antwerp mochten ook nog even hun kunnen tonen.

Arges Pitesti was duidelijk de betere ploeg tegen een jong Antwerp.  Het is duidelijk dat het stamnummer één net als stadsrivaal Germinal Beerschot nood heeft aan twee goede spitsen.
 
Opstelling R. Antwerp F.C.:

Milic, Tomsin, Van Mieghem, Lavan, Cisse, Verbiest, Verjans, Janssen, Federow, De Witte, Mendou
 

Vervangingen:
 
Van Mieghem     - Pellak
Milic                 - Willockx
Mendou             - De Donder
Jansen              - Baert 
Verbiest            - Claessen
Federow            - Vervecken
Tomsin             - Govaerts
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties