FCN Sint-Niklaas verliest van Sporting Lokeren

Filip Van Lijsebetten

Gisterenavond werkte FCN Sint-Niklaas zijn tweede oefenpartij af. Nadat vorige week ook al thuis werd gespeeld en nipt verloren tegen de oostelijke buren van KSK Beveren, waren gisteren de westelijke buren van Sporting Lokeren aan de beurt.

Sporting Lokeren zakte af met een voor 90% sterkste opstelling, want de nieuwe trainer Slavoljab Muslin had nog geen enkele wedstrijd gewonnen en men was tevens de nederlaag van vorig jaar in Nieuwkerken nog niet vergeten. Bij FCN Sint-Niklaas ontbrak enkel tweede spits Ahmet Turck, die familiale verplichtingen had.

De wedstrijd startte al direct met een bonus voor Sporting. Slecht uitverdedigen van de FCN Sint-Niklaas defensie werd afgestraft door Aristide Bancé, die na 3 minuten de stand op 0-1 bracht met een lage schuiver onder de benen van doelman David Vleeschouwer door.

Maar FCN Sint-Niklaas, dat de komende competitie met veel nieuwe en vooral jonge gezichten zal aanvatten, toonde zich weerbaar. Het begon degelijk mee te voetballen en wist zelfs vrij vlug de bordjes in evenwicht te brengen. Een zeer bedrijvige Kenneth Blomme zette zich op de rechterflank op snelheid door en leverde een gemeten voorzet af die door de onvermijdelijke Amine Belfassi klasrijk voorbij doelman Lazic werd binnengekopt : 1-1 na 10 minuten.

Het verdere verloop van de eerste helft bleef zeer evenwichtig en beide ploegen hielden het tempo en het spelpeil constant hoog, waardoor de talrijk aanwezige toeschouwers konden genieten van een leuke oefenpot.

Op het halfuur kende Sporting Lokeren opnieuw succes : op een gemeten voorzet scoorde Tailson met het hoofd waardoor de stand op 1-2 kwam.

Aan de rust werd er hier en daar gewisseld door beide ploegen : bij Sporting Lokeren kwamen Drulic en Bouchouari (ex-FCN) in de spits voor Tailson en Bancé. Bij FCN Sint-Niklaas werden achteraan Thomas Broeckaert en Ahmet Gayé vervangen door Wouter Koppen en Stephaen Vereecken. Deze wissels betekenden geen verzwakking, integendeel.

De tweede helft werd door Lokeren goed aangevat, maar conditioneel stond FCN Sint-Niklaas ondanks slechts één dikke week training al zeer ver en bleef het verbeten aanklampen en meespelen met de eersteklasser. Achteraan slaagden de beide verdedigingen erin dit keer de zaken goed gesloten te houden en niks meer weg te geven. Hierdoor bleef de tussenstand behouden en eindigde deze oefenderby op 1-2.